Algemeen

Werkruimte in eigen huis of huurhuis is en blijft fiscaal aftrekbaar1 min lezen

By 23 augustus 2016 No Comments

ZZP-expert Pierre Spaninks geeft op de website van Quote in zijn wekelijkse column tegengas over de berichtgeving over dit onderwerp in de media.

Hij schrijft: ‘Nee, de Hoge Raad heeft niks nieuws verzonnen. De Belastingdienst weigerde het beroep van een ondernemer te honoreren op een sinds jaar en dag bestaande regeling. Die nam daar geen genoegen mee en heeft nu gelijk gekregen. Niets meer, niets minder.’

Vervolgens weerlegt hij een aantal aannames die de afgelopen week door de diverse media zijn gepubliceerd. Bijvoorbeeld:

Niet alleen de zzp’er, maar íedere ondernemer kan een beroep doen op deze regeling.

Er is geen sprake van een speciaal voordeeltje voor ondernemers, een bedrijf is nou eenmaal in economisch, sociaal, juridisch en fiscaal opzicht iets anders dan een woning.

Voor koopwoningen bestaat eenzelfde soort regeling en het gaat niet noodzakelijk alleen om een werkruimte die bouwkundig zelfstandig is.

Vervolgens behandelt hij nóg een aantal onderwerpen die met betrekking tot deze zaak de afgelopen week in de media voorbij gekomen zijn. Meer weten? Lees dan het hele artikel.