Algemeen

Wetswijzigingen voor mkb’ers per 1 januari 20202 min lezen

By 9 januari 2020 No Comments

Ondernemers krijgen vanaf 1 januari 2020 te maken met nieuwe wetten en regels. Wil jij weten wat er voor het mkb verandert? Bekijk dan snel dit handige overzicht. En heb je hulp nodig bij je aangifte? Vergelijk dan vrijblijvend 4 belastingadviseurs via onze website.

1. Wet arbeidsmarkt in balans

Heb jij personeel in dienst? Dan krijg jij vanaf 1 januari 2020 te maken met de wet Arbeidsmarkt in Balans. Deze wet maakt het aantrekkelijker om werknemers in vaste dienst te nemen.

2. Zelfstandigenaftrek omlaag

Met de zelfstandigenaftrek verlaag je je belastbare winst en betaal je minder inkomstenbelasting. Maak jij gebruik van de aftrekmogelijkheid? Of ben je van plan er komend jaar gebruik van te maken? Houd er dan rekening mee dat de zelfstandigenaftrek afgebouwd wordt, van € 7.280 naar € 5.000 per jaar in 2028.

3. Minimumloon omhoog

Heb jij personeel in dienst? Hou er dan rekening mee dat de brutobedragen van het wettelijk minimumloon en het minimumjeugdloon op 1 januari 2020 stijgen. Werknemers van 21 jaar en ouder moeten per 1 januari 2020 bij een volledig dienstverband minimaal € 1.653,60 per maand verdienen. Voor jongeren onder de 21 is de verhoging van het minimumloon leeftijdsgebonden.

4. Invoering mkb-verzuim-ontzorgverzekering

Heb je personeel? Als werkgever heb je 2 jaar lang een loondoorbetalingsplicht bij ziekte. Je hebt in deze periode de plicht om de werknemer aan het werk te krijgen. Leef je niet alle verplichtingen na? Dan krijg je als sanctie een extra jaar loondoorbetalingsverplichting.

5. Verruiming werkkostenregeling

Via de werkkostenregeling kun jij als werkgever belastingvrije vergoedingen geven aan je personeel, zoals sportabonnementen of kerstpakketten. Per 1 januari 2020 wordt de werkkostenregeling verruimd. Over de eerste € 400.000 van de loonsom mag de waarde van je vergoedingen 1,7% van de loonsom bedragen. Eerder was dit 1,2%. Hierdoor kan je als werkgever jaarlijks tot € 2.000 meer aan onbelaste vergoedingen geven. Voor het bedrag boven de loonsom van € 400.000 blijft de vrije ruimte 1,2 %.

 

Let op, De ingangsdatum van de (wets)wijzigingen is nog niet definitief.

 

Belastingadvies op maat? Vergelijk 4 belastingadviseurs uit jouw buurt >

Leave a Reply