Algemeen

Zakelijk internet goed geregeld: hoe doe je dat?2 min lezen

By 22 november 2021 No Comments

Waarom zou je kiezen voor zakelijk internet als je een ondernemer bent? En wat is het nou eigenlijk het verschil tussen het internet dat je thuis gebruikt en op de zaak? Allemaal vragen waar we in dit artikel een antwoord op geven.

 

Privé of zakelijk internet

Tijd is geld als ondernemer. Valt het internet weg, of hapert er iets, dan kun je het je eigenlijk niet permitteren om rustig af te wachten. Dat is natuurlijk heel anders dan wanneer je privé over het internet surft op zoek naar een restaurant, een vakantiebestemming of een nieuw kledingstuk. Gebruik je internet voor privédoeleinden, dan is het vervelend als er iets hapert, maar dat heeft dan geen financiële gevolgen.

Zakelijk internet is er speciaal voor ondernemers. Voor als je website altijd bereikbaar moet zijn en of dat bijvoorbeeld de pinbetalingen in de winkel goed, snel en veilig worden verwerkt. Een groot voordeel aan zakelijk internet is dat je de btw kunt terugvragen bij de belastingdienst. Ook kies je uiteraard voor betrouwbaarheid en een veilige verbinding, 24/7 service bereikbaarheid (voor als je toch offline bent) en diverse uitbreidingsmogelijkheden.

In de praktijk

Heb je de keuze gemaakt voor zakelijk internet? Bel dan om alles goed te regelen even met de servicedesk van de provider van je keuze. Leg uit wat je denk nodig te hebben en kies een pakket dat het beste aansluit bij je wensen. Als je samen het juiste pakket hebt samengesteld, dan staat doorgaans de monteur snel voor de deur om alles t keurig netjes aan te sluiten, zodat je met je bedrijfsactiviteiten binnen korte tijd ongestoord, supersnel en beveiligd online kunt gaan.

Waar moet je op letten?

Zakelijk internet wordt door veel verschillende providers aangeboden. Heb je met een bepaalde provider goede ervaringen, dan is het een prima idee om daar eens te informeren. Het is ook mogelijk om de verschillende pakketten en prijzen met elkaar te vergelijken. Bedenk voordat je gaat zoeken en vergelijken wat je precies nodig hebt.

Voor een beginnend ondernemer is een beginnerspakket meestal voldoende. Ben je echter een ondernemer die een zakelijk internetpakket zoekt voor een organisatie met meer dan 50 werknemers of heb je in ieder geval een veilig pinnen netwerk nodig. Kies dan voor een zakelijk internet en bellen pakket met meerdere telefoonlijnen.

Leave a Reply