Algemeen

Zaken in het buitenland: Let op de btw1 min lezen

By 22 februari 2019 No Comments

BTW blijft een ding, het lijkt enigszins simpel maar toch roept de omzetbelasting veel vragen op. Bij de klant, de Belastingdienst én waarschijnlijk bij jezelf. Op deze 4 punten moet je extra bedacht zijn:

1. Duidelijke facturen

Zorg ervoor dat in- en uitgaande facturen helder zijn. Deze moeten voldoen aan de wettelijke eisen. Zorg ervoor dat je facturen niet voor vragen zorgen bij jouw klanten of de Belastingdienst.

2. Nultarief

Let op het nultarief bij btw-facturen in het buitenland! Dit nultarief geldt voor reguliere leveringen aan afnemers in de Europese Unie. Maar als je als leverancier in dát land, ter plekke iets doet voor de klant, geldt de btw-regelgeving van dat land. Ook moet je voor de fiscus aantoonbaar kunnen maken wat je ter plekke hebt gedaan.

3. Inkomende buitenlandse facturen

Zorg ervoor dat je weet wanneer je voor buitenlandse inkomende facturen met een nultarief btw verrekent. Meestal moet er aangifte gedaan worden, maar dit is niet altijd zo. Let hier goed op.

4. Online verkoop

Mocht je zaken doen met een bedrijf in het buitenland, bijvoorbeeld Amazon, moet er op gelet worden dat de magazijnen van Amazon zich in het buitenland bevinden. In sommige gevallen moet je dan de btw in dat land afdragen.

Leave a Reply