Algemeen

Zelfstandige ondernemer is sportiever dan gemiddelde Nederlander1 min lezen

By 26 oktober 2018 No Comments

Een nieuw onderzoek van Centraal Beheer heeft inzicht gegeven in hoe goed ZZP’ers het doen op het gebied van gezondheid. Daaruit blijkt dat zelfstandige ondernemers een stuk sportiever zijn dan de gemiddelde Nederlander.

Minder lang zitten

Van de zelfstandige ondernemers geeft slechts 12% aan dat zij meer dan 8,5 uur per dag zitten. Dit is aanzienlijk minder dan de 32% van de Nederlandse werknemers die hierover hun gedrag heeft beschreven. Gemiddeld zitten ondernemers iets meer dan 6 uur per dag, tegenover de ruim 8 uur van werknemers.

Vaker sporten

Zelfstandige ondernemers geven bovendien grotendeels aan dat zij regelmatig sporten, tegenover werknemers die het vooral als ‘met enige regelmaat’ beschrijven. Hoeveel keer per week de zelfstandige ondernemers sporten is niet duidelijk, dat is niet in het onderzoek opgenomen.

En ook minder verzuim

Logischerwijs heeft het extra sporten en minder lang zitten een gevolg: minder verzuim. Uit onderzoek blijkt dat zelfstandige ondernemers gemiddeld slechts 2 dagen verzuimen, tegenover gemiddeld 7 dagen bij werknemers. Daarbij geeft ook 21% van de zelfstandige ondernemers aan gewoon door te werken als zij een dag ziek zijn.

Leave a Reply