Algemeen

Ziekte blijkt primaire reden voor arbeidsongeschikte ZZP’er1 min lezen

By 12 september 2017 No Comments

Een nieuw onderzoek, uitgevoerd door ZZP Barometer, toont aan dat maar liefst 30% van de arbeidsongeschikte ZZP’ers te maken heeft met een – in veel gevallen – tijdelijke ziekte. Dit staat naast 26% van de arbeidsongeschikte ZZP’ers die met een burnout te maken hebben. Het onderzoek geeft aan waar ZZP’ers nu echt mee te maken krijgen als zij als arbeidsongeschikt worden gezien.

Als ZZP’er ben je afhankelijk van jouw eigen inkomen. ZZP’ers die zichzelf niet verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid lopen dan ook een groot risico op het moment dat zij ziek worden of met een burnout te maken krijgen.

 

Korte tijd geleden werd al duidelijk dat een groot deel van de ZZP’ers op dit moment niet beschikt over een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Dit houdt in dat een groot aantal ZZP’ers op ieder moment de kans loopt om voor lange tijd zonder inkomen te zitten. En dat is vanzelfsprekend met alle gevolgen van dien.

 

Ook in de bouw veel arbeidsongeschikten

Een andere belangrijke oorzaak van arbeidsongeschiktheid is een ongeval op het werk. Hier kan men bijvoorbeeld een been breken, een hersenschudding oplopen of met nog zwaarder letsel te maken krijgen. ZZP’ers in de bouw zijn niet net zoals werknemers in de bouw verzekerd tegen zulke ongevallen. Met maar liefst 25% van het aantal arbeidsongeschikte ZZP’ers zorgen ongevallen voor ontzettend veel misgelopen inkomsten.

Het loont voor de meeste ZZP’ers dan ook om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Al eerder publiceerden wij een artikel over de AOV, waarin jij eenvoudig kunt achterhalen hoeveel een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor jou als ZZP’er zal kosten.