Algemeen

Zomerse (on)veiligheid1 min lezen

By 1 juli 2016 No Comments

De zomer is in alle hevigheid begonnen en ondanks de lage temperaturen en gebrek aan droge dagen hopen we allemaal op een paar prachtige zomermaanden. Massaal wisselen we onze veiligheidsbril in voor een trendy zonnebril, onze veiligheidsschoenen voor bad- of teenslippers en onze helm voor een zomers hoedje, dat ons hoofd beschermt tegen de felle zonnestralen.

Verder zorgen we voor de reis-veiligheidsmiddelen, die in verschillende landen verplicht zijn, zoals de reservelampen, een gevarendriehoek, veiligheidsvestjes, verbandtrommels en alcoholtesters. We willen met zijn allen veilig de zomer door komen. Ook de collega’s, die niet van plan zijn hun vakantie elders door te brengen!

Helaas vergeten veel bedrijven dat vooral tijdens deze periode veiligheid niet altijd vanzelfsprekend is.

Binnen je bedrijf bestaat een heel protocol aan procedures en regeltjes, waarmee je de veiligheid- en gezondheid van jou en je medewerkers probeert te garanderen.

Maar in de vakantietijd gaat het er vaak veel minder gestroomlijnd aan toe op de werklocatie. Er wordt vaak gewerkt met invalmedewerkers, die niet voldoende op de hoogte zijn van de gang van zaken, waardoor er een verhoogde kans op incidenten is.

Als de zon ècht doorbreekt, terwijl jij toch gewoon aan het werk bent in deze vakantieperiode: laat dan de teenslippers en zonnehoedjes thuis en maak, net als altijd, gebruik van de noodzakelijke Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM’s). Zorg ervoor, dat je ook in deze bijzondere tijden, zelf je broodtrommel naar huis kunt brengen.

Tip: Word Kompleet-Veilig. Kijk eens na wanneer je weer aan de beurt bent voor een verlenging of herhaling van je VCA of BHV. Of misschien is het een goed moment om de Risico-inventarisatie te actualiseren? Wij bieden aantrekkelijke kortingen tijdens de zomermaanden!

Prettige vakantieperiode.

Hans van Kempen

BHV-Kompleet

Veiligheidscoach, -management en -advies

www.bhv-kompleet.nl