Algemeen

Zzp’er: hoe bepaal je jouw loon?1 min lezen

By 1 maart 2019 No Comments

Er is op dit moment genoeg werk op de markt voor zzp’ers, maar hoe bepaal je bij zo veel aanbod je salaris? Je wil natuurlijk niet voor niets aan de bak!

Onderhandelen

Onderhandelen hoort erbij, hier kun je overal veel tips over vinden. Opdrachtgevers oriënteren zich ook naar de marktconform salaris op dat moment, kijk hier zelf dus ook goed naar.

Loongebouw

Ga je bij een werkgever werken die meerdere medewerkers in dienst heeft? Kijk dan naar hun loongebouwsalarishuis. Hierin vind je de salarisstructuur en de salarisschalen waarmee de opdrachtgever werkt. Deze schalen verschillen per functie en zijn aan de hand van leeftijd en ervaring opgesteld. Hiermee kun je een goede inschatting maken.

Voordeel

Als zzp’er heb je een voordeel als het gaat om salaris. Bij vast personeel moet de opdrachtgever namelijk ook extra kosten betalen, het gaat hierbij meestal om 20-35% van het salaris. Dit is bij jou niet het geval, houd dit dus in je achterhoofd.

Secundaire voorwaarden

Focus niet alleen op je salaris, ook secundaire arbeidsvoorwaarden zijn ontzettend belangrijk. Denk hierbij aan afspraken maken over een auto, telefoon of laptop van de zaak, een dertiende maand en pensioen.

Leave a Reply