Algemeen

ZZP’er, voldoe jij aan de AVG?1 min lezen

By 8 februari 2019 No Comments

Het blijkt dat op dit moment 49% van de ZZP’ers nog niet aan alle eisen van de AVG voldoen. De Algemene Verordening Gegevenswet is sinds 25 mei 2018 van toepassing. Door het invoeren van de AVG geldt er nog maar één privacywet in de hele Europese Unie. Ondanks dat de wet al sinds eind mei ingegaan is, zijn er nog veel ZZP’ers die niet weten wat de wet inhoudt. Zo zijn er van mei tot en met december 2018 rond de 10.000 klachten ingediend bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Ben jij er klaar voor?

Ook jij als ZZP’er hebt met de AVG te maken aangezien je met klanten werkt en waarschijnlijk veel gegevens van klanten verwerkt zoals telefoonnummers, afspraken en persoonsgegevens om de factuur op te maken. Op dit moment geeft ongeveer de helft van alle ZZP’ers aan zich aan alle AVG-regels te houden. Dit betekent wel dat de andere helft niet zeker is of alles op orde is wat betreft de AVG-wet. Mocht jij dit niet zeker weten, doe een online AVG-check of benader de AVG-regelhulp!

Wat gebeurt er als je niet voldoet aan de AVG-wet?

Dit kan helaas voor extra kosten zorgen, als je je namelijk niet aan de AVG houdt riskeer je een boete van 4% van je (wereldwijde) jaaromzet.

Leave a Reply