Algemeen

ZZP’ers stappen niet graag over naar een andere bank2 min lezen

By 17 oktober 2017 No Comments

ZZP’ers hebben graag vastigheid als het aankomt op de financiële voorzieningen die nodig zijn voor de eigen onderneming. Een nieuw onderzoek van het CBS toont aan dat maar liefst 81% van de zelfstandige ondernemers niet van bank is veranderd sinds de opstart van het bedrijf.

De meeste ZZP’ers blijken een zakelijke rekening te openen bij de bank waar zij op dit moment ook privé al een bankrekening hebben. Zij zijn bekend met de service van de bank en weten ook wat zij van hun bankrekening kunnen verwachten.

 

Toch is er nog een deel van 19% dat wel overstapt naar een andere bank. Dan is er ook nog een groot deel van de ZZP’ers dat actief op zoek is naar een andere bank, maar op dit moment nog geen reden heeft gevonden om daadwerkelijk over te stappen.

 

Motieven om over te stappen

Een belangrijke reden om toch over te stappen ligt vooral bij de startersvoordelen die een bank bij de zakelijke rekening kan bieden. Zo kunnen starters bij een aantal banken meerdere maanden of zelfs jaren kosteloos geld overmaken en ontvangen. Dit blijkt voor veel ZZP’ers een belangrijke reden om voor een andere bank te kiezen.

 

Op dit moment heeft 33% van de ZZP’ers een zakelijke rekening bij de Rabobank. Van de ZZP’ers die overstapt naar een andere zakelijke bank, stapt maar liefst 41% over naar KNAB.

 

Gemakkelijker overstappen

Korte tijd geleden hebben de Nederlandse banken besloten om een speciaal systeem op te zetten waarmee men ontzettend eenvoudig kan overstappen naar een andere bank. Deze ‘overstapservice’ biedt de mogelijkheid om je direct uit te schrijven bij de huidige bank en ook direct klant te worden bij de nieuwe bank.

 

Alle gegevens, financiële onderdelen en aanvullende documentatie wordt overgedragen aan de nieuwe bank, waarbij de overstapper geen last ondervindt van deze overstap. Het is vandaag de dag dan ook ontzettend eenvoudig om als ZZP’er over te stappen naar een andere bank.