Hera Zelfverzekerd: verzeker je voor het geval je iets overkomt

Eenvoudige verzekering
Lage maandelijkse premie
Éénmalige uitkering van een belastingvrij bedrag tussen de € 35.000 en € 200.000 wanneer je naar verwachting langer dan 12 maanden een lichamelijke functie verliest. Het gaat om:
  • Niet meer kunnen zien, horen of spreken
  • Niet meer mobiel zijn
  • Geen armen of handen meer kunnen gebruiken
Wat zijn algemene voorwaarden en waarom heb je dit nodig

Als ondernemer werk je hard. Je bent elke dag bezig zijn met je vak. Bij ondernemen hoort ook risico nemen. Sommige risico’s neem je zelf, sommige verzeker je.

ZZP-ers verzekeren meestal de voor de hand liggende risico’s, zoals hun aansprakelijkheid en de bedrijfsauto. Het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering wordt vaak niet gedaan of uitgesteld. ‘Te duur, te ingewikkeld, het overkomt mij niet’ zijn dan veelgehoorde argumenten. Toch is het een goed idee om je wel te verzekeren voor het geval je iets overkomt. Daarom is er Hera Zelfverzekerd!

De belangrijkste kenmerken op een rijtje

Hera Zelfverzekerd

Eenvoudige en betaalbare particuliere schadeverzekering

Eénmalige belastingvrije uitkering tussen € 35.000 en € 200.000

Bedoeld om werk of leven opnieuw in te richten

Vrijwel alle beroepen zijn verzekerd

Gericht op beperking in het functioneren door bijvoorbeeld ziekte of ongeval

Zonder directe koppeling aan beroep of inkomen

Voor wie?

ZZPers

DGA’s

Mensen met een eenmanszaak, maatschap of VOF

Mensen tussen de 18 en 55 kunnen de verzekering afsluiten. Je kiest zelf de looptijd van de verzekerde periode. Dat is maximaal tot je 65e, maar je kan hem iedere maand opzeggen.

Hoe werkt het?

  1. Je vult je persoonsgegevens in
  2. Je bepaalt welk bedrag je wilt verzekeren
  3. Je berekent je maandbedrag
  4. Je sluit online je verzekering af
Nieuwe wetten 2023 personeel

In de praktijk

Chauffeurs / taxichauffeurs, pakketbezorgers / koeriers:

Als je niet meer kan of mag autorijden, heb jij dan een financiële buffer? Als je niet meer kunt autorijden ontvang je bij Hera Zelfverzekerd belastingvrij een eenmalig bedrag van maximaal € 200.000 Naast autorijden keert de polis ook uit bij verlies van;

Zintuigen (horen, zien, spreken)

Mobiliteit (wandelen, fietsen, traplopen)

Armfuncties (schrijven, gebruik van handen, bewegen armen, tillen, dragen)

Je kiest zelf het bedrag dat je wilt verzekeren (minimaal € 35.000 en maximaal € 200.000). Je ontvangt de uitkering ineens en deze is belastingvrij.

Voorbeeld: iemand van 35 jaar, die een bedrag verzekert van € 100.000 tot zijn/haar zestigste, betaalt € 47,16 per maand.

 Kapper

Zorgen dat mensen er goed uitzien is jouw lust en je leven. Maar, een eigen kapsalon levert ook de gebruikelijke zorgen op die bij het ondernemerschap horen. Heb jij bijvoorbeeld een financiële buffer als je niet meer kan knippen? Als zoiets jou overkomt, en je kan jouw handen niet meer gebruiken dan ontvang je bij Hera Zelfverzekerd belastingvrij een eenmalig bedrag van maximaal € 200.000. Naast verlies van het gebruik van handen keert de polis ook uit bij verlies van;

Zintuigen (horen, zien, spreken)

Mobiliteit (wandelen, fietsen, traplopen, autorijden)

Armfuncties (schrijven, gebruik van handen, bewegen armen, tillen, dragen)

Je kiest zelf het bedrag dat je wilt verzekeren (minimaal € 35.000 en maximaal € 200.000). Je ontvangt de uitkering ineens en deze is belastingvrij.

Voorbeeld: iemand van 35 jaar, die een bedrag verzekert van € 100.000 tot zijn/haar zestigste, betaalt € 47,16 per maand.

Met het bedrag dat je ontvangt kun je bijvoorbeeld:

Extra (onverzekerde) zorg inkopen

Extra hulp inschakelen (huishouding, oppas)

Aanpassingen aan de woning doorvoeren

Aanpassingen aan de werkomgeving uitvoeren (werkplek, bedrijfsauto)

Omscholing financieren

Financieren van overbrugging sollicitatieperiode

Opstart van nieuw of ander bedrijf financieren

Aflossen lening of terugbetalen investering

Voorbeeld

Harold de Vries is stukadoor. Hij is 35, getrouwd en heeft twee jonge kinderen. Zijn vrouw werkt parttime als kapster. De bestelauto en bedrijfsaansprakelijkheid heeft Harold verzekerd bij zijn verzekeringsadviseur. Die heeft hem al meerdere malen gewezen op de risico’s van arbeidsongeschikt worden, maar Harold vindt de premies te hoog en is volgens eigen zeggen gezond. En als hij dan toch een enkele keer hoofdpijn heeft bijt hij op zijn tanden en gaat door. Toch realiseert hij zich dat een vangnet voor wanneer het echt mis gaat misschien wel eens een goed idee kan zijn. Zijn adviseur wijst hem op Hera Zelfverzekerd. Met een polis van Hera Zelfverzekerd ontvangt Harold een eenmalige hoge uitkering als hij bijvoorbeeld niet meer zou kunnen autorijden. Met dat bedrag kan hij dan de tijd overbruggen en maatregelen nemen om zijn leven anders in te richten.