Ondernemersverhalen

Boris en Tycho “Ambachtelijke kerstpakketten”2 min lezen

By 28 november 2019 No Comments

Hun website zegt “twee Rotterdamse broers met een passie voor ondernemerschap en lokaal ambacht”. Wat Boris, Tycho en ik gemeen hebben is een jeugd in Brabant. Asperges en aardbeien werden direct bij de boer gehaald, kaas bij de kaasboerderij. Zou daar de liefde voor het lokale ambacht zijn ontstaan? Wie krijgt nou twee Brabantse broers zo gek dat ze Rotterdamse streekproducten promoten, sterker nog, ze zich Rotterdamse broers noemen?

Bij de woorden ambacht en streekproducten denk je misschien eerder aan het Brabantse platteland dan aan Rotterdam. “Na een gelukkige jeugd In Brabant, gingen we allebei in Rotterdam studeren en daar gebeurde het: we dronken biertjes van lokale brouwerijen, we gingen houden van de architectuur en ontdekten het lokale ambacht in de stad. We sloten de stad en haar producten in ons hart”

Ze groeiden samen op in een gezin van vier kinderen, door hun leeftijdsverschil van één jaar, waren hun levens altijd nauw met elkaar verbonden. Het ondernemerschap zit hen in het bloed en samen ondernemen bleek een logische keuze. Een uit de hand gelopen hobby, die ze met veel passie uitoefenen. Sterker nog, naast Rotterdamse producten verkopen ze tegenwoordig ook streekproducten uit Amsterdam en Breda. En de expansiedrift is nog veel groter. “Het leuke is dat juist in steden behoefte is aan lokale, ambachtelijke producten. Mensen waarderen ze echt en fietsen er graag voor om.” Als een soort tegenhanger van de snelle consumptiemaatschappij, lijkt de behoefte aan authentiek voedsel steeds groter te worden. Niet voor niets ontstaan stadstuinen en biedt zelfs de supermarkt tegenwoordig bepaalde lokale bieren aan.

“Wij zijn echt fan van lokale producten ambachtelijk vervaardigd. Je proeft het verschil gewoon.” Door het geven van kerstpakketten laten Boris en Tycho meer en meer mensen kennis maken met al het lekkers dat Rotterdam, Amsterdam en Breda te bieden hebben. Eigenlijk zijn deze pakketten gewoon voor iedereen heel leuk omdat ze zijn samengesteld uit hele mooie producten. Hoe de broers de producten selecteren? Gewoon, smaakt het lekker en wordt het ambachtelijk gemaakt? Dan komt het product in aanmerking.

Ben jij ook benieuwd naar de kerstpakketten of maak jij iets lekkers waarvan je vindt dat het in een box thuishoort?  Klik dan hier en sla je slag!

Jouw ondernemersverhaal delen? Stuur dan een e-mail naar muguette@mkbbelangen.nl

Leave a Reply