Ondernemersverhalen

Manon Lauffer van Foodatelier Tilburg2 min lezen

By 12 maart 2020 No Comments
Foodatelier Tilburg

Gezond(er) eten word steeds populairder in Nederland. Je ziet dan ook steeds meer vegetarische en “vegan” producten in de winkels liggen. Vooral in de Randstad is dit al jaren een bekend fenomeen, maar ook  daarbuiten begint het langzaam maar zeker op te komen.

 

Manon is een vrouw met een missie, als dochter van ouders die uit de horeca komen hoeft dit natuurlijk geen verassing te zijn. ‘Ik wilde al heel lang een eigen zaak opstarten en mijn baan in loondienst beëindigen,’ vertelt zij. ‘Dit is natuurlijk een grote stap, daarom ben ik eerst voorzichtig begonnen met vegetarische maaltijden te koken en deze via Thuisgekookt (Online eten bestellen) te verkopen.’

Dit bleek al snel een succes. Manon: ‘Al snel verkocht ik 8 maaltijden per dag. Dit was voor mij de bevestiging die ik nodig had om écht mijn eigen zaak te openen. Omdat ik zelf vegetariër ben, was de keuze om alleen vegetarische en vegan maaltijden te verkopen, voor mij logisch. Het viel mij bovendien op dat de meeste afhaalmaaltijden helemaal niet zo gezond zijn, en binnen Tilburg was er zelfs nog niet één vegetarisch afhaalrestaurant.’

Dat locatie belangrijk is, begreep Manon heel goed. ‘In mijn zoektocht naar een pand raakte ik verliefd op een klein maar knus pandje aan de Stationsstraat. Sinds November 2019 is daar Foodatelier geopend. De klanten kunnen bij mij ontbijt, lunch en avondeten, maar ook gezonde snacks afhalen. De mensen nemen allemaal hun eigen bakjes mee van huis, zodat er geen verpakkingsmateriaal word verspild. Voor klanten die géén eigen bakjes meenemen, heb ik 100 procent afbreekbare bakjes, zodat het niet schadelijk is voor het millieu.

 

Was Tilburg al klaar voor een vegetarisch afhaalrestaurant ?

‘Sinds de opening zit er alleen maar een stijgende lijn in het aantal klanten dat bij mij in de winkel komt. Ik krijg veel positieve reacties, dat er eindelijk een restaurant is voor vegetariërs en veganisten. Ik merk ook dat er steeds meer klanten binnenkomen door mond op mond reclame. Tevreden klanten blijven ook terugkomen, maar brengen óók nieuwe aan. Er zijn nu zelfs mensen van buiten Tilburg, die speciaal helemaal naar mijn zaak komen!’

 

Tilburg is hard getroffen door het Coronavirus…

‘Tilburg is inderdaad op dit moment het epicentrum van de corona-uitbraak,’ bevestigt Manon. Ze merkt er wel degelijk iets van. ‘Het is op straat zeker iets rustiger,’ vertelt ze. ‘Maar ik merk nog niet dat haar klanten wegblijven. Sterker nog, misschien is het wel juist een eyeopener voor mensen dat je ze wat beter op je voeding en gezondheid moeten letten!’

Voor meer informatie over Foodatelier Tilburg

Leave a Reply