Ondernemersverhalen

May Cornelissen van Maybeyourtime2 min lezen

By 23 april 2020 No Comments

“ Ik was net 16 toen ik startte met de opleiding tot schoonheidsspecialiste. De jongste van de klas. Toen ik 18 was, verhuisde ik naar de grote ondernemende stad: Rotterdam. Hier begon ik met mijn eerste fulltime baan in een schoonheidssalon. Al snel groeide ik hier uit mijn jasje. Ik wilde meer!

 

Zo kwam ik terecht bij een van de grootste franchise schoonheidssalons in Nederland. Hier heb ik velen certificaten behaald, van nagels lakken tot chemische peelings, ik leerde het allemaal. In de jaren die volgde kreeg ik steeds belangrijkere functies: team leider, praktijk manager etc.

 

Mijn vaste klanten bestand groeide, en de vraag: “Waarom begin je niet je eigen salon?” nam toe.

 

Begin dit jaar opende “The Gallery Salon Studios” haar deuren in het centrum van Rotterdam. Een fantastisch nieuw pand waarbij beauty – ondernemers een studio konden huren. Ik was op slag verliefd.

 

Binnen 1 week had ik besloten om ontslag te nemen. Ik verliet een veilige basis en sprong in het diepe.

 

Daar begon mijn avontuur, producten inkopen, verven, inrichten. Klanten boekten enthousiast hun afspraken in, en op 1 april zou ik mijn salon openen.

 

Helaas moet ik hier nog even mee wachten in verband met het Corona virus.

Het virus raakt ons allemaal op een andere manier. Ik mag mezelf gelukkig prijzen dat het geen dierbaren heeft geraakt. Ik heb ontzettend lieve familie en vrienden die mij, zowel emotioneel als financieel door deze tijd heen slepen.

 

De support die wij, als schoonheidsbranche, vanuit de overheid krijgen vind ik heel erg fijn, zonder, had ik het niet kunnen redden. Ik heb de tegemoetkoming van €4000 ontvangen, en via de gemeente een tegemoetkoming van ongeveer €1000. Hier kan ik voorlopig even mee doorkabbelen.

 

Het is erg jammer, dat ik nu niet kan werken. Maar ik geef aan alles altijd een positieve draai; ik heb nu meer tijd om mij voor te bereiden en straks kei hard te werken om deze periode in te halen! Ik ben benieuwd hoe wij straks te werk moeten gaan, welke voorzorgsmaatregelen wij moeten treffen in onze salons.

 

Vol enthousiasme ga ik binnenkort mijn deuren openen en verwelkom ik graag iedereen bij MAY. In de tussentijd ben ik te vinden op mijn instagram pagina @maybeyourtime, waar ik mijn kennis over de huid deel. Via social media kunnen klanten ook contact met mij opnemen voor een gratis consult, zodat als ze last hebben van huidproblemen zij thuis al aan de slag kunnen met de juiste producten.”

Of neem alvast een kijkje op de website >>

Leave a Reply