Ondernemersverhalen

Ondernemersjuristen.nl – “MKB Rechtshulpplan”2 min lezen

By 11 december 2019 No Comments

“Een advocaat is voor de gemiddelde MKB-ondernemer of ZZP’er gewoon niet te betalen,” zegt Julian Klein Molekamp. “En een rechtsbijstandverzekering stelt vaak eisen om onder de dekking in actie te komen waar een acute kwestie of een plotseling geschil niet aan voldoet. Dan loop je alsnog tegen hoge kosten op.”

 

Klein Molekamp en zijn partner Joël de Gram kwamen dergelijke gevallen regelmatig tegen in de praktijk van hun juridisch adviesbureau.

“Bijna altijd had een situatie voorkomen kunnen worden, of zou een ondernemer sterker staan, als hij vooraf advies had ingewonnen,” vult De Gram aan. “Maar dat doet bijna niemand, omdat de kosten van een advocaat gewoon te hoog zijn.”

 

Samen bedenken ze een oplossing waarmee juridisch advies voor iedere ondernemer bereikbaar, betaalbaar én altijd per direct beschikbaar maakt: het MKB Rechtshulpplan. Voor een klein bedrag per maand (vanaf vijftien euro) kan een ondernemer altijd beroep doen op een ervaren jurist, zonder over kosten te hoeven nadenken.

“Dat is wel zo handig,” zegt Klein Molekamp. “Want het zijn bijna altijd de eerste emails en brieven waarin de basis wordt gelegd van een goede case, of waar je juist je positie verliest. Bovendien kan je veel beter onderhandelen als je bekend bent met je eigen juridische positie. Als je weet hoe sterk je staat, of juist niet, kan je bijvoorbeeld pas echt goed beslissen wat je benadering is en hoe hard je je op gaat stellen.”

 

Het gaat niet alleen om juridische conflicten. Ook basisdocumenten als een arbeidscontract, algemene voorwaarden, een huurovereenkomst of zelfs een factuur kunnen beter een keer langs het oog van een jurist gaan. Klein Molekamp: “Je kan wel een heleboel van internet afhalen, maar wat je daar vindt is meestal niet precies van toepassing op jouw situatie  met verregaande consequenties tot gevolg.

Als lid van het MKB Rechtshulpplan kan je zo’n contract zonder extra kosten gewoon door ons laten beoordelen en waar nodig tegen gereduceerd tarief laten aanpassen.”

 

Sinds de lancering begin 2019 hebben ondernemers uit verschillende branches Ondernemersjuristen weten te vinden en maken zij maandelijks gebruik van hun diensten.  Volgens De Gram en Klein Molekamp bewijst dit het nut en de waarde voor ondernemers.

“De volgende stap is dat we gaan uitbreiden met juristen,” spreekt Klein Molekamp de ambities uit.  “Aan het einde van het jaar gaan we ook eens goed gaan inventariseren wat voor soort vragen we nou het meeste langs hebben zien komen. Op basis daarvan kunnen we onze dienstverlening nog verder verbeteren!”

Leave a Reply