Ondernemersverhalen

Ondernemer van de week – Koen Grosman – Brandbikes3 min lezen

By 29 maart 2018 september 14th, 2018 No Comments

Het gaat veel aantrekkelijker worden om een fiets van de zaak te hebben. Vorige week meldde staatssecretaris Snel van Financiën dat er in 2020 een regeling gaat komen die de fiscale fietsregeling veel simpeler gaat maken om het gebruik van de een fiets van de zaak te stimuleren.

Toch zouden wij niet tot 2020 wachten met het aanschaffen van een fiets van de zaak! Met een fiets van Brandbikes maak je 24 uur per etmaal reclame voor je bedrijf. Daarnaast is  het een superinitatief om jezelf en je medewerkers fit te houden en bovendien goed voor het milieu. Lees hier het verhaal van Koes Grosman, mede-eigenaar van Brandbikes.

1. Wat doet brandbikes en wat is jouw rol in dit bedrijf?

Het concept van Brandbikes is: bedrijfsfietsen in huisstijl. Deze bedrijfsfietsen kunnen voor een veelvoud van toepassingen worden ingezet. Zo zet Monsterboard de fietsen bijvoorbeeld in als incentive bij het uploaden van een CV en gebruikt BPD haar bedrijfsfietsen voor zakelijke afspraken in de buurt.

Als mede-eigenaar van BrandBikes houd ik mij bezig met alle facetten van het bedrijf. Dit maakt dat elke dag weer anders is en het nooit saai wordt.

2. Hoe ben je op dit idee gekomen?

Tijdens mijn master in Zweden zaten Floris Wilmink (mede-eigenaar) en ik continue te brainstormen over ideeën om samen een eigen bedrijf te starten. Op een goed moment kwamen wij op het idee van BrandBikes en dit idee pakte ons meteen. Zelf heb ik een marketingachtergrond en Floris heeft twee rechterhanden. Dit maakt dat wij de ideale combinatie zijn voor een concept als BrandBikes.

3. Waar geniet jij het meeste van als ondernemer zijnde?

Het leveren van de fietsen. Het leukste om te zien is dat klanten altijd heel blij zijn met het ontvangen van hun eigen branded bedrijfsfietsen. Dit enthousiasme maakt mij dan ook weer heel trots als mede-eigenaar van BrandBikes.

4. Wat vind jij het lastigste van ondernemen en hoe ga je daar mee om?

Als ondernemer kom je continue voor uitdagingen te staan. Uitdagingen waarvoor vaak niet een kant-en-klare oplossing is. In het begin kan dit heel onzeker aanvoelen en kun je de uitdaging soms groter maken dan die in werkelijkheid is. Op het moment dat je hier meer ervaring in op doet, wordt je zelfverzekerder hierin en merk je dat je sneller tot een goede oplossing komt.

5. Wat maakt Brandbikes onderscheidend?

Wij zijn het enige fietsenbedrijf in Nederland die zich uitsluitend richt op bedrijfsfietsen in huisstijl. Zo denken wij niet alleen mee bij het ontwerp van de bedrijfsfietsen, maar ook bij de concrete invulling van bedrijfsfietsen binnen een organisatie.

6. Los van het feit dat Brandbikes een super leuk concept is, draagt het ook bij aan de maatschappij. Kun je daar iets meer over vertellen?

Wij hebben een samenwerking met het Leger des Heils voor zowel een van onze fietsmodellen als de fietskratten. Op deze manier geven wij de medewerkers van het Leger des Heils een nieuwe kans op de arbeidsmarkt. Wij zien dat steeds meer bedrijven hier waarde aan hechten in het kader van sociaal-maatschappelijk ondernemen.

Wil jij jouw werknemers ook gezond houden, bijdragen aan het milieu en tegelijkertijd reclame maken voor je bedrijf? Ga dan naar https://brandbikes.nl/