Ondernemersverhalen

Ondernemer van de week – Mark Norbruis – Norbruis.com3 min lezen

By 18 april 2018 september 14th, 2018 No Comments

Norbruis.com is een creatief internetbureau uit Rotterdam, zij helpen ondernemers hun bedrijf (online) neer te zetten met mooie digitale oplossingen. We spraken de jonge eigenaar Mark Norbruis (25) over zijn bedrijf en zijn visie op ondernemerschap.

1. Kun je wat over jezelf vertellen en hoe je op het idee bent gekomen om je bedrijf te starten?

Van jongs af aan had ik al de ambitie om te ondernemen, in mijn directe omgeving waren er veel ondernemers; dit leek mij ook wel wat. Toen ik een jaar of 17 was heb ik mijn bijbaantje opgezegd en ben ik verschillende internetondernemingen opgestart, met én zonder succes.

Uiteindelijk kreeg ik steeds vaker de vraag of ik ook voor anderen websites en/of design-opdrachten kon uitvoeren, in 2012 heb ik hierop officieel mijn KVK aangevraagd en was Norbruis Internetbureau geboren. Gestart als zelfstandig designbureau in een klein 25m2 kantoortje in Barendrecht, inmiddels zijn we uitgegroeid tot full-service internetbureau in hartje Rotterdam.

 

2. Wat doet Norbruis Internetbureau precies?

Wij zijn een full-service internetbureau, we helpen ondernemers om hun bedrijf (online) neer te zetten. Dit doen wij bijvoorbeeld door het ontwerpen van een huisstijl met bijpassende website/webshop, advertenties maar ook offline marketinguitingen zoals flyers en reclameborden.

Norbruis Internetbureau wordt voornamelijk ingehuurd voor haar creatieve capaciteit, we komen met mooie, opvallende en unieke oplossingen voor het probleem van de klant.

We onderscheiden ons door websites te maken die naast visueel aantrekkelijk ook converterend en doordacht zijn.

 

3. Wat vind je het leukste aan het ondernemen?

Het leukste aan ondernemen vind ik dat je nog niet precies weet wat een jaar je gaat brengen. Je kan ieder moment gebeld worden met een nieuwe mooie opdracht waar je de komende 1,5 jaar mee bezig bent. Daarnaast vind ik het erg mooi om te zien dat bedrijven successen boeken door onze opgeleverde diensten. Zo heeft een klant van Norbruis Internetbureau laatst een flinke omzetstijging gerealiseerd door een nieuw ontwerp van hun webshop, wij hebben hier goed gekeken naar conversie optimalisatie en dat was goed te merken.

 

4. Heb je tips voor beginnende ondernemers die in de opstartfase zitten?

Start. Ga het gewoon doen en wees niet bang om fouten te maken. Iedere ondernemer maakt foute beslissingen, hier leer je van en word je een betere ondernemer van. Vertel ook vooral tegen mensen om je heen wat je aan het doen bent, door te delen krijg je soms hulp uit de meest onverwachte hoeken.

Als laatste tip zou ik willen meegeven; zoek iets wat je echt leuk vindt om te doen; een werkdag van 12 uur is niet erg als je aan het doen bent waar je van houdt.

 

5. Jouw branche heeft te maken met snelle ontwikkelingen en met veel concurrentie. Hoe ga je daarmee om?

Het klopt inderdaad dat in de website en online-marketingindustrie zeer snelle ontwikkelingen zijn. Ik lees veel branche gerelateerde websites om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Ook volg ik een aantal gerelateerde groepen op Facebook; bijvoorbeeld Terry White van Adobe om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van Adobe- Photoshop/ Illustrator en dergelijke. Daarnaast volg ik soms online cursussen om bij te blijven op het gebied van coderen.

Ik denk dat het belangrijk is om mee te gaan met de laatste technische- en designtrends, als wij dat niet doen dan zullen we opgeslokt worden door de vele concurrentie.

Hiermee kom ik gelijk aan bij het puntje concurrentie, wij onderscheiden ons door kwalitatief hoogwaardige diensten te leveren, websites die goed werken en écht converteren, dit alles tegen een betaalbare prijs.

 

6. Waar zie je jezelf over 5 jaar?

Over 5 jaar zie ik voor me dat Norbruis Internetbureau is uitgegroeid tot een middelgroot internetbureau met 5-15 werknemers. Daarnaast heb ik de ambitie om naast Norbruis.com nog een aantal andere business ideeën uit werken.

Ik zou ook graag mijn onderneming uitbreiden naar het buitenland, een samenwerking aangaan met een bedrijf in een ander continent zie ik zeker voor me.

Voor de rest ben ik tevreden met de koers die we op dit moment varen, we gaan lekker door!

 

Benieuwd geworden naar Norbruis Internetbureau?

Meer informatie over Norbruis Internetbureau is te vinden op www.norbruis.com.