Ondernemersverhalen

Ondernemersverhaal Dilem Arslan – Super Social Agency3 min lezen

By 31 mei 2019 No Comments

Dilem woont in Rotterdam en heeft Crossmediale Communicatie gestudeerd. Tijdens haar opleiding is zij haar eigen creatief bureau gestart ‘Super Social Agency’. Als snel kwam zij er achter dat er veel komt kijken bij een eigen onderneming: Je moet van alles iets weten, van financiën, relatiebeheer en ga zo maar door. In het begin deed zij alles zelf, maar ondervond zij dat zij niet meer verder kwam. Samenwerken, ook wel genoemd ‘uitbesteden’, was voor haar de uitkomst.

Ondernemersgeest

“De ondernemersgeest in mij is altijd aanwezig geweest. Ik stond ook al langere tijd ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Tijdens mijn studie had ik een bijbaan, ik heb daar voorgesteld hun social media te onderhouden. Win – win situatie, ik kon zogezegd ‘oefenen’ en zij hadden iemand die alle kanalen beheert. De eigenaar was erg enthousiast en ik mocht gelijk voor al zijn zaken aan de slag. Dit waren er op dat moment nog 3, dit zijn er ondertussen 5.”

Uitbesteden is groeien

Al snel bleek dat het wel veel was voor een perfectionist als Dilem: Een voltijdstudie, sociaal leven en een eigen onderneming. Er zat dus niets anders op dan bepaalde werkzaamheden uitbesteden. Dit vond zij niet last. Dilem staat altijd open om andermans talenten te ontdekken.

“Van op je bek gaan leer je creatief te worden en beter te communiceren. Uitbesteden zag ik dan ook niet als een tegenslag maar als een kans om mijzelf op andere fronten verder te ontwikkelen.”

Sinds deze week is zij bezig met acquisitie. “Ik wil graag uitbreiden, 2 of 3 mensen in mijn team zou fijn zijn. Op dit moment werk ik al samen met een stagiaire en dit geeft mij de kans om te focussen op het positioneren van mijn bedrijf. Mijn motto hier in is: Practice what you preach.”

Wat houdt ondernemen voor jou in?

“Voor mij is ondernemen 3 huizen tegelijk bouwen en daar scherp in blijven. Je moet blijven leren omdat je continue voor keuzes komt te staan. Bij deze keuzes en stappen moet je het grote doel niet uit het oog verliezen.”

Vorige week stond Dilem nog voor een fictieve drempel. Toen bij haar het besef kwam: “Dit is een va/n de vele drempels die ik als ondernemer ga tegenkomen. Er zullen er na deze nog vele komen, ik moet gewoon in mijzelf vertrouwen. Ik moest even bewustwording creëren voor mijzelf, dat deze drempel niet het einde was maar gewoon een volgende stap”.

M/V

“In mijn branche is er naar mijn mening geen verschil tussen mannen en vrouwen. Dit kan ook aan mijn omgeving liggen, mijn kantoor zit in een gebouw waar allemaal andere ondernemende vrouwen werken. Persoonlijk heb ik wel meer bewijsdrang. Ik wil niet dat ze ‘vrouwen’ associëren met ‘minder ondernemerschap’, ik wil indruk maken! Of dit komt doordat ik een vrouw ben of omdat mijn karakter zo is durf ik niet te zeggen. Mijn valkuil hierin is wel dat ik mij soms te dienstbaar opstel, hier let ik echt op.”

Tip van Dilem

“’Geduld hebben’ is het thema van mijn jaar, want alles kost tijd. Ik wil alles in één keer goed doen en alles gelijk leren, maar dit kan niet allemaal tegelijk. Laatst keek ik terug naar mijn werk en toen besefte ik: Tijd en doorzettingsvermogen is alles wat ik nodig had. Elke dag iets doen voor je onderneming, is blijven groeien.”

 

 

Benieuwd naar meer? Neem hier dan een kijkje! Wil jij ook jouw ondernemersverhaal delen? Stuur dan een e-mail naar muguette@mkbbelangen.nl

Leave a Reply