Ondernemersverhalen

Ondernemersverhaal van de week – Dasja & Annika – Moving Wishes4 min lezen

By 25 januari 2019 No Comments

Vandaag in de spotlights: Moving Wishes

Moving wishes, oftewel Bewegende Wensen, hoe moest ik me dt nou voorstellen? Dasja Tiemens,  de oprichtster van Moving Wishes, tekent samen met Annika  eCards. Zij filmen het tekenproces en maken er een time-lapse video van zodat de ontvanger de kaart getekend ziet worden. Een originele en nieuwe manier om online een kaart naar je beste vriendin, buurman, personeel of klantenbestand te sturen.

Speciaal voor ondernemers maakt Moving Wishes ook fantastisch maatwerk voor marketing- en reclamedoeleinden!

Hoe zag Moving Wishes het levenslicht?

Moving Wishes is doodgewoon aan de keukentafel ontstaan. Nou ja, doodgewoon? Het was wel een briljante inval natuurlijk. Dasja was de suffe, standaard wenskaarten zat en besloot ze zelf te tekenen voor vrienden en familie. Maar dan nèt even anders. Dit bleek zo’n succes dat zij steeds vaker de vraag kreeg of ze dit ook voor anderen wilde doen. En zo ontstonden bewegende wensen.

It’s official!

In januari 2018 werd Moving Wishes officieel door inschrijving bij de Kamer van Koophandel. In december van ditzelfde jaar werd, na heel veel tekenen, de webshop een feit.

Dasja’s meisjesdroom was om politieagent te worden. Dat Dasja niet alleen droomt, maar ook doet, blijkt uit het feit dat zij één van de eerste vrouwelijke rechercheurs bij de Forensische Opsporing in Den Haag werd. Momenteel is zij hier nog steeds werkzaam, de laatste paar jaar als adviseur. Dit doet zij 18 uur per week, de rest van haar tijd besteedt zij aan Moving Wishes. Bij de Forensische Opsporing heeft zij in al die jaren genoeg ellende gezien. Hoog tijd om de wereld een beetje vrolijker en mooier te maken!

Annika is hierbij wat Robin voor Batman is. Zij tekent met net zo veel liefde en plezier vrolijke, serieuze en humoristische kaarten. Ook is zij een kei in het schrijven van pakkende teksten. Op dit moment is zij nog ongeveer 24 uur per week aan het werk als fysiotherapeut. De rest van haar tijd helpt zij Dasja met Moving Wishes (en behandelt ze haar tekenarm).

Wat onderscheidt Moving Wishes?

Online kaarten kopen en versturen is niet meer weg te denken. Wat maakt de kaarten van Moving Wishes dan zo bijzonder? De link naar de Moving Wish wordt in een persoonlijke mail verzonden. Deze link blijft actief, zo lang als de kaart beschikbaar is. En wat de ontvanger na het klikken op de link te zien krijgt is een klein feestje! Onder begeleiding van een passend, eigengemaakt muziekje ziet hij (of zij of genderneutraal) in 20 tot 30 seconden de wens tot leven komen. Moving Wishes onderscheidt zich ook met minder gebruikelijke thema’s. Er wordt nog druk getekend om echt voor iedereen een passende wens aan te bieden.

Maak zakelijk het verschil

Als ondernemer ben je altijd op zoek naar nieuwe manieren om je klanten en personeel te informeren. Moving Wishes helpt je hierbij op een manier waar je echt van gaat glimlachen. Speciaal voor ondernemers tekenen Dasja en Annika op maat. De wens of boodschap van de ondernemer wordt gevangen in één pakkend beeld, met of zonder logo of slogan. Deze Moving Wish kan vervolgens op een originele en opvallende manier met netwerk of klanten gedeeld worden. De ondernemer wordt eigenaar van de video en kan hem op zijn website zetten, via social media posten of langs het voetbalveld op een groot videoscherm vertonen. Dat is nog eens reclame!

 

En natuurlijk is er de mogelijkheid om personeel en klanten een verjaardagswens of een kaartje met de feestdagen te sturen. De eCards kunnen in één keer besteld worden en de data van versturen ingepland. Maar pas op, voor je het weet wordt je tot ondernemer van het jaar verkozen.

Grootste verschil met loondienst

”Het leukste aan het ondernemerschap vind ik het werken met veel meer voldoening. Alle energie die je in je eigen bedrijf steekt, levert zichtbare groei op voor datgene wat je zelf het leukste vindt en in gelooft.” En natuurlijk sluipt er volgens haar ongemerkt ook meer tijd in. Maar zoals Dasja zegt: ”Midden in de nacht je bed uit om een schetsje te maken voor een toffe ondernemer is écht een ander gevoel dan een nachtdienst.“

Tip voor toekomstige ondernemers

Die heeft Dasja zeker. “Zoek je talent(en) en zet hier alles op in. Want waar jij goed in bent, in uitblinkt, is de toegevoegde waarde voor een ander. Dat levert enorm veel energie op. En.. besteed vooral uit waar je niet blij van wordt.”

Interesse? Neem een kijkje in de webshop!

 

 

 

Leave a Reply