Ondernemersverhalen

Ondernemersverhaal van de week – Nuria – Nuria Design5 min lezen

By 2 mei 2019 No Comments

Wie is Nuria?

Nuria is een startende ondernemer van 21 jaar. Zij heeft lef en gaat geen uitdaging, die haar persoonlijk en professioneel beter maken, uit de weg. Ze is leergierig, heeft ambitie en een duidelijke visie over interieur. Zij wil graag blijven groeien als persoon en op werkgebied.

Wat zij belangrijk vindt is schoonheid, een fijne sfeer en een fijne omgeving. Het interieur speelt hier een grote rol in. Hier kan Nuria iedereen bij helpen, zowel op kantoor als thuis.

Wat is Nuria Design?

Op 10 oktober 2018 is Nuria Design gestart en biedt sindsdien interieur-ontwerp, -advies, styling en realisatie. Nuria Design streeft naar het realiseren van jouw ultieme omgeving. Daarom is eigen inbreng en het optimaal benutten van de ruimte vanzelfsprekend als zij aan het werk gaat om het perfecte plaatje voor jou te creëren. Naast dat staat het bij Nuria Design hoog in het vaandel dat het oog geniet. Jouw wensen en behoeften neemt Nuria Design als uitgangspunt in het ontwerp.

Hoe is Nuria Design ontstaan?

Van kleins af aan is Nuria al bezig met het veranderen van haar slaapkamer, het thema veranderen, de meubels constant verschuiven, decoratie vernieuwen en de muren aankleden. Als zij bij mensen op bezoek gaat, kan zij niet wachten op een rondleiding! Ze vindt het geweldig om te zien hoe mensen van hun huis, hun thuis hebben gemaakt. Haar passie voor interieur kwam pas écht naar boven tijdens haar opleiding aan het Nimeto in Utrecht.

“Vlak voor mijn afstuderen op het Nimeto werd er aan mij gevraagd ‘jij loopt toch stage bij een binnenhuisarchitect, kun jij niet de kamer van onze kinderen ontwerpen?’. Mijn állereerste klant, mijn állereerste klus, was een feit! Een opdracht waarin ik volledig de vrije hand kreeg en ik mijzelf kon bewijzen als interieurontwerper. Tijdens deze eerste opdracht besefte ik mij dat ik dit heel goed kan, dat dit mijn passie is en dat dit is wat ik wil! Die bevestiging kwam nog eens toen de klant zeer tevreden was met het eindresultaat, toen wist ik het écht zeker: Ik word interieurontwerper! Ik ga niet voor iemand anders werken, maar voor mezelf. Gewoon Nuria. Nuria Design.”

Wanneer heeft Nuria besloten te starten met ondernemen en waarom?

Tijdens haar studie is Nuria in een restaurant gaan werken, hier werkt zij nog steeds in loondienst. Dit zal zij blijven doen, totdat Nuria Design goed genoeg loopt om met haar baan in loondienst te kunnen stoppen.

“Ik heb voor het ondernemerschap gekozen omdat ik daar ontzettend veel voldoening uithaal. Ik ben mezelf constant aan het uitdagen. Het leukste van mijn onderneming vind ik eigen baas zijn. Ik kan mij helemaal op mijn klanten focussen, ik hoef met niemand anders rekening te houden. Ik ontwerp wat ik mooi vind en waar ik tevreden over ben. Ik kan ‘out of the box’ denken zonder dat iemand mij tegenhoudt. Ik ben zelf eindverantwoordelijk, dat gaat me goed af.”

Wat trok Nuria aan in het ondernemen in plaats van loondienst?

Haar beide ouders zijn ondernemer, van hun heeft zij ontzettend veel meegekregen. “Zij steunen mij ook volledig. Bij hun zie ik de vrijheid die het ondernemer geeft. Hiermee bedoel ik vooral de vrijheid om precies te doen waar zij zich goed bij voelen, de keuzes die ze maken en de prioriteiten die zij zelf op de juiste volgorde kunnen zetten. In loondienst wordt dit vaak al voor je bepaald. Hetzelfde geldt voor deadlines en richtlijnen, hier kun je in loondienst lastig van afwijken. Wat mij dus het meeste aantrekt aan ondernemen is het proces bedenken, meemaken en uitvoeren/begeleiden van begin tot eind en daar de volledige controle over hebben.

Hoe onderscheid jij je van anderen in dezelfde branche?

“Dit antwoord heb ik gebaseerd op feedback die ik van klanten heb ontvangen: Wat mij onderscheidt van andere is mijn oog voor detail en de precisie waarmee ik te werk ga. Daarnaast  geef ik mijn klanten altijd het gevoel dat hun vraag, de opdracht, serieus genomen wordt. Ik bied een luisterend oor en weet vervolgens de juiste vertaalslag te maken in het interieur. Ik heb ruimtelijk inzicht en ik ben conceptueel erg sterk.

Een interieur raakt altijd persoonlijk. Of het nou een hotel, een woning of een kantoor is, het interieur geeft een bepaalde sfeer weer waar jij je als persoon prettig voelt of juist niet. Ik zoek de schoonheid van de ruimte, en neem dat als uitgangspunt voor het interieur.”

Nuria Design heeft unieke en verschillende contacten met leveranciers vanuit heel Europa en richt dan ook de ruimte in van low-budget tot high-budget.

Het allerbelangrijkste waarmee Nuria Design zich onderscheidt van de rest is, volgens Nuria, toch wel de persoonlijke touch. Het gevoel dat de mensen krijgen van het contact, het ontzorgen, de duidelijkheid, transparantie, en de open- en eerlijkheid die Nuria Design biedt.

Wat zou je als tip mee geven aan (toekomstige) ondernemers?

“Geloof in jezelf en in je bedrijf. Ken je talenten en onderschat deze niet. Je kunt vaak meer dan je zelf denkt. Zolang je hard werkt, zijn er zo veel mogelijkheden. Blijf jezelf uitdagen, maar zoek de balans door jezelf ook rust te gunnen wanneer dat nodig is. Doe wat goed voelt en blijf groeien in waar jij gelukkig van wordt.

Laat je inspireren en vorm een netwerk om je heen. Wees nieuwsgierig en zorg voor de juiste mensen die jouw talenten steunen. In mijn geval zijn dit mijn vriend, vrienden en familie. Zij zijn top supporters en daar haal ik veel motivatie uit.

Tot slot een belangrijk levensmotto wat altijd goed van pas komt: Stel niet uit tot morgen, wat je vandaag kunt doen!”

 

Wil jij weten wat Nuria Design voor jouw (kantoor)ruimte kan betekenen? Kijk dan even hier.

 

 

Leave a Reply