Ondernemersverhalen

Ondernemersverhaal van de week – Wouk Witte – o2 Factoring3 min lezen

By 12 april 2018 september 14th, 2018 No Comments

Onze ondernemer van de week is Wouk Witte, mede-eigenaar van het bedrijf O2 Factoring: Een bedrijf dat is ontstaan om ondernemers te laten ademen of door te laten groeien. Lees hier zijn verhaal:

1. Wat doet o2 Factoring en hoe is het ontstaan?

O2 Factoring is, zoals de naam al verklapt, een factoring organisatie. Wij helpen ondernemers met het overbruggen van betalingstermijnen en dat doen wij door het voorfinancieren van facturen. In mijn loopbaan heb ik veel met ondernemers gewerkt en de vraag die ik vaak te horen kreeg is ‘’kan ik niet sneller betaald worden’’. Samen met mijn twee partners besloten wij antwoord te geven op deze vraag en zijn wij gestart met o2 Factoring.

Onze klanten, in zowel het ZZP als MKB segment, ontvangen de betaling van hun facturen binnen 24 uur. Het debiteurenbeheer en faillissementsrisico nemen wij voor onze klanten over. Wij bieden onze klanten de mogelijkheid om groei te financieren, maar ook extra tijd om de focus te leggen op het ondernemen. De administratieve afhandeling van de factuur wordt immers uit handen genomen.

2. Wat vind jij het leukste aan ondernemen?

Dat je zelf aan het stuur zit en bij alle facetten van een onderneming betrokken bent.

3. Ondernemen is een continue uitdaging, hoe ga jij hiermee om?

Blijven nadenken en inspelen op veranderingen. Het vraagt doorzettingsvermogen en creativiteit. Met het team dat we hebben kunnen we die uitdagingen prima het hoofd bieden.

4. Wanneer je een eigen bedrijf start is het meestal, financieel gezien, het lastigst. Heb je een tip voor de startende ondernemers?

Dat klopt. Wij horen vaak van startende ondernemers dat zij in een financiële spagaat terecht komen. Het vinden van een passende financiering kan voor een starter lastig zijn. Een banklening bijvoorbeeld is voor een startende ondernemer vaak moeilijk te verkrijgen. Mijn tip is om alternatieve vormen van financiering, zoals factoring, crowdfunding of leasing te bekijken. Er is namelijk vaak meer mogelijk voor een startende ondernemer dan je denkt.

5. Factoring O2 is als zuurstof voor de MKB-ers en ZZP-ers. Kun je dit toelichten?

Dit komt door het stuk gemak wat wij ondernemers bieden. Wij nemen het debiteurenbeheer van onze klanten over, verzekeren het faillissementsrisico én betalen facturen binnen 24 uur. Dit biedt onze klanten ademruimte om zich te focussen op het ondernemen zelf. Het leven van een ondernemer kan stressvol zijn, maar bij o2 Factoring bieden wij net dat beetje extra zuurstof.

6. Jullie klanten hebben jullie met een 9 beoordeeld, dat is erg goed! Hoe krijg je dit voor elkaar?

Dankjewel, hier zijn wij dan ook ontzettend trots op! Onze klanten zijn voor ons het allerbelangrijkste. Wij denken met onze klanten mee. Dat begint al op het moment dat iemand interesse toont voor factoring. Wij bieden factoring op maat aan. Dit betekent dat wij voor iedere klant een factoringoplossing die voor hem passend is. Kan niet, bestaat niet!

Zodra je klant bent zorgen wij ervoor dat je 24/7 up to date bent over de status van je facturen door middel van je persoonlijke klantportaal. Binnen de klantportaal heb je daarnaast de mogelijkheid om op een gemakkelijke manier een nieuwe factuur bij ons in te dienen. Onze dienstverlening is transparant en voor vragen hebben al onze klanten hun eigen contactpersoon. Op deze manier bouwen wij klantrelaties op waar we trots op zijn!

Ga direct naar de website van O2 Factoring