Ondernemersverhalen

Ondernemersverhaal van week – Mr. Hella Vercammen3 min lezen

Onze onderneemster van de week is Mr. Hella Vercammen, juriste en ook onderneemster bij The Legal Privacy Company. Vandaag beantwoordt zij diverse vragen over haar carrière als onderneemster en over haar onderneming.

1. Wie is Hella Vercammen en hoe is The Legal Privacy Company ontstaan?

Ik ben een gedreven jurist en ondernemer die zich met hart en nieren inzet om het leven voor ondernemers juridisch gemakkelijker te maken. Dat doe ik samen met mijn team al 24 jaar met volle overtuiging.

The Legal Privacy Company is ontstaan vanuit mijn andere bedrijf “The Legal Company”. Twee jaar geleden is de Europese Privacy wetgeving, de Algemene Verordening Gegevensbescherming, in werking getreden op 25 mei 2016. Sindsdien helpen wij bedrijven op juridisch vlak om conform deze wet, privacy proof te ondernemen. Daarbij heb ik nieuwe software ontwikkeld om dit pragmatisch en betaalbaar te maken. Aangezien ik daar een mede-investeerder voor heb gevonden, heb ik er een apart bedrijf voor opgericht. Dat is ook beter omdat dit bedrijf zich dan vol kan focussen op de privacyvraagstukken. Ik zie dat die vraagstukken ook alleen maar zullen toenemen. We staan immers nog maar aan het begin van een technologische revolutie met A.I. en blockchain.

 

2. Wat vind je het mooiste aan jouw vak?

Een mooier vak bestaat niet. Iedere dag uitdagende juridische vraagstukken en iedere dag weer klanten blij maken met slimme en pragmatische oplossingen. Kennisdelen via onze Masterclasses om ondernemers juridisch slimmer te maken en hen echt te behoeden voor juridische problemen vind ik ook mooi.

 

3. Behalve juriste ben je ook onderneemster, wat vind je het leukste aan ondernemen?

Om vandaag nieuwe juridische producten te bedenken om ondernemers te helpen en de vrijheid hebben om daar morgen mee te kunnen starten. Dat heb ik gedaan met onze LegalTech software portals The Privacy Portal (totaaloplossing AVG compliance) en The Legal Safe (totaaloplossing arbeidsrecht support voor werkgevers).

 

4. Zijn er ook aspecten van het ondernemen die je lastig vindt, en hoe ga je hiermee om?

Lonely at the top en het loslaten. Om door te kunnen groeien moet je soms kunnen loslaten, zoals oude gewoontes, mensen, ideeën. Het is dan soms lastig om zonder twijfel en zekerheid nieuwe wegen in te gaan. Daarom is het belangrijk dat je met iemand van buiten kunt sparren en feedbacken. Iemand die jou spiegelt. Ik heb daarom bewust een business partner en mede-investeerder gezocht waar ik me zakelijk aan kan optrekken en een businesscoach waar ik af en toe persoonlijk mee kan sparren.

 

5. Wat maakt The Legal Privacy Company onderscheidend?

We zijn persoonlijk sterk betrokken bij de klant maar door onze systematische en transparante aanpak en de ondersteuning van software blijven we betaalbaar.

 

6. Heb je een tip voor andere ondernemers betreffende het ondernemerschap in het algemeen?

Ja ik heb er drie:

  1. Succes is focus focus en geen hocus pocus.
  2. Ook is het beter om een gat in je team te hebben dan een rotte appel (Richard Branson, “it’s better to have a hole in your team than an asshole”).
  3. Doe datgene waar je blij van wordt maar onthoud ook dat niets alleen maar leuk is.

Maak kennis met The Legal Privacy Company