Ondernemersverhalen

Ondernemersverhaal – ‘You miss 100% of the chances you don’t take!’2 min lezen

By 15 maart 2017 No Comments

Gradus Groothengel (35) is een ondernemer pur sang. 4 jaar lang werkte hij voor snackfabrikant Royaan als productmanager, waarin hij veel met externe marketing- en PR bureaus moest schakelen. Telkens bleven dezelfde frustraties aanhouden; weinig tot geen commercieel resultaat, gemiste deadlines en amper creativiteit.

Uiteindelijk kroop het bloed waar het niet gaan kon en startte hij zijn eigen, full service marketingbureau Bengelmedia. Gezien zijn bijnaam Bengel is, was de naam snel bedacht.

Grote klanten stroomden al snel toe, het bureau groeide ontzettend hard. Zo werkte Bengelmedia al snel voor een van de grootste beddenmerken Hästens en haar dealernetwerk. Ook hier werd geschakeld met de grote PR bureaus van Amsterdam. De overeenkomende frustraties van gemiste deadlines, weinig commerciële visie en een gebrek aan creativiteit namen al snel weer de overhand…

Er bleek een grote vraag vanuit de markt naar een fris, commercieel en full-service PR bureau. Zo werd PRESSURE (PR-PRESS-PRESSURE) zo’n 2 jaar geleden geboren. Volgens Gradus hét moment om er meer specialistisch naar te kijken. PR vraagt nu eenmaal een andere insteek dan puur commerciële marketing. PRESSURE wil het beste uit de commerciële marketing combineren met een merkgerichte aanpak. PRESSURE en Bengelmedia werken nauw samen zodat marketing en PR naadloos op elkaar aansluiten en elkaar versterken.

Gradus bedacht de kernwaarden (Samen met compagnon David) die nog steeds worden gebruikt. Zo wil hij altijd op tijd zijn en zichzelf de vraag stellen: Waarom doen we dit en welk resultaat willen we behalen? Gradus heeft geen spijt van zijn keuze om te starten met ondernemen. Integendeel, het is één van de beste keuzes uit zijn leven, al dachten ze daar thuis het eerste jaar wel anders over.

Nu de markt weer aantrekt blijken veel bedrijven weer te willen investeren in een resultaatgerichte Marketing- en PR campagne. In 2016 zag PRESSURE dan al een mooie groei die in 2017 doorzet. En dat is fijn, want zo kan PRESSURE ook groeien. De tip van Gradus: “Wees niet bang om te investeren in de toekomst, want voor je het weet mis je kansen die je bedrijf wellicht weer een stap verder helpen. You miss 100% of the chances you don’t take!”

Deel en win een PR consult, inclusief lunch

U leest het goed. Wanneer u dit artikel vanaf facebook deelt op uw eigen facebookpagina, maakt u kans op een gratis ondernemersconsult van 1 uur, inclusief lunch, vanzelfsprekend met Gradus zelf.

Meer weten over PRESSURE?

pr-essure.com

M info@pr-essure.com

T 020 79 88 720