Over MKB Belangen

MKB Belangen komt op voor het midden- en kleinbedrijf door ook de kleinere ondernemer een stem te geven. Door een actieve rol te spelen binnen de politiek en het bedrijfsleven is MKB Belangen in staat om een waardevolle bijdrage aan de MKB-branche te leveren.

MKB Belangen

MKB Belangen is er om op te komen voor de MKB-er, onder andere door een actieve rol binnen de politiek te spelen en gezamenlijke inkoopdeals tot stand te brengen. Wij informeren kleine ondernemers over belangrijke wetswijzigingen en juridische en administratieve zaken. MKB Belangen wil bepaalde zaken onder de aandacht van de politiek en media brengen. In plaats van alleen maar roepen dat dingen anders moeten, doen wij er ook echt álles aan om dit te bewerkstelligen. Wat zeker is: net als het realiseren van gunstige tarieven voor allerlei basisbehoeften door MKB Collectieven, zet MKB Belangen zich in om daadwerkelijk resultaten te boeken.

MKB Collectieven

MKB Collectieven is begin 2012 opgericht door Adrienne en Emile van Veen, twee ondernemers die merkten dat ze veel geld uitgaven aan allerlei vaste lasten zoals energie en telefonie, maar nooit de tijd namen om uit te zoeken of het goedkoper kon. Omdat er op dat moment geen enkele partij was die zich bezighield met het collectief inkopen van deals, besloten zij dit te gaan doen voor de vele MKB-ers in Nederland.

Ondertussen hebben meer dan 120.000 bedrijven meegedaan aan de collectieven die MKB Collectieven organiseert. Naast energie biedt MKB Collectieven ook (mobiele) telefonie, verzekeringen en websites aan.

Steeds meer bedrijven vinden de weg naar MKB Collectieven, niet alleen om in hun zakelijke basisbehoeften te voorzien, maar steeds vaker met de vraag of MKB Collectieven iets voor hen kan betekenen in de nieuwe wet- en regelgeving, lokale en landelijke politiek en het bedrijfsleven. MKB Belangen is opgericht om in deze groeiende behoefte te voorzien.

MKB Fun & Business

Omdat ondernemen niet altijd serieus hoeft te zijn, heeft MKB Collectieven een Fun & Business-tak opgericht. MKB Collectieven Fun & Business organiseert bij het merendeel van de voetbalclubs uit de Eredivisie evenementen waarbij het hebben van een leuke avond met een onderhoudend programma en netwerken centraal staat. Op de website van MKB Collectieven Fun & Business worden daarnaast allerlei andere zaken aangeboden op het gebied van vrijetijdsbesteding als ook marketing van je bedrijf. Work hard, Play hard!

Maatschappelijk betrokken

Microfinanciering van Oxfam Novib – hoe werkt dat?

Door middel van maandelijkse donaties wordt microfinanciering mogelijk gemaakt voor kleine ondernemers in ontwikkelingslanden die een eigen bedrijf willen opstarten. In veel ontwikkelingslanden is er geen of heel moeilijk toegang tot financiële dienstverlening en training van beroepsmatige- en ondernemingsvaardigheden. Dit vormt een enorme belemmering voor mensen om vanuit een toestand van overleven een stapje te kunnen zetten naar ondernemen voor groei en ontwikkeling.

Met support van bedrijven in Nederland steunt Oxfam Novib partnerorganisaties in Afrika en Azië. Zij kennen de lokale situatie het beste en bereiken de kleine ondernemers. En met succes. Zo runt Monica Dudu in Zuid-Sudan met behulp van een startkapitaal van 54 euro inmiddels twee goedlopende bedrijven.

Oxfam Novib – Zelfstandig bestaan zonder armoede

Oxfam Novib is vastbesloten om armoede en onrecht de wereld uit te helpen. Wij geloven dat mensen een zelfstandig bestaan zonder armoede kunnen opbouwen. Mits hun rechten worden gerespecteerd. Daar zetten wij ons dagelijks voor in. Lees meer over de aanpak van Oxfam Novib.

Meer weten?

Oxfam Novib kan alle hulp gebruiken. Bent u benieuwd wat er gebeurd en waar Oxfam Novib zich voor inzet?

De microfinancieringsaanpak