Reporecht

Overweldigende reacties op factuur van Stichting Reprorecht1 min lezen

By 15 november 2016 No Comments

Eind maart plaatsten wij een kritisch artikel over de jaarlijkse heffing die de Stichting Reprorecht ieder jaar oplegt aan in principe iedere ondernemer voor het maken van kopietjes of scans van “auteursrechtelijk beschermd materiaal”.

We zijn nog geen twee weken verder, en het artikel is al meer dan 35.000 keer gelezen en meer dan 3.000 ondernemers hebben intussen meegedaan aan ons onderzoek. Bovendien werd het artikel honderden keren gedeeld via diverse social media en veel mensen namen de moeite om ook nog eens te reageren op ons forum.

We kregen daarnaast talloze reacties binnen via de email en het contactformulier. De meeste daarvan waren om ons een complimentje te geven voor het feit dat we dit onderwerp op deze manier onder de aandacht brachten.

Ik kan wel zeggen dat wij héél blij waren met al deze reacties, maar ook een beetje overweldigd. Het betekent in ieder geval dat we met MKB Belangen op de goede weg zijn. Dát is namelijk waar we voor staan: wij willen de zaken aanpakken die u als kleinere ondernemer raken, en die u in de weg zitten.
Wij willen de stem zijn van de kleinere ondernemer, de olie in de economiemachine, die zichzelf echter nauwelijks vertegenwoordigd ziet.

Natuurlijk gaan we verder met dit onderwerp! De komende dagen gaan wij de resultaten verzamelen en analyseren. Binnenkort komen we ermee naar buiten. We gaan we ons uiterste best doen om ervoor te zorgen dat het de aandacht krijgt die het verdient -op de juiste plekken.

Nogmaals hartelijk dank voor alle steun die we over dit onderwerp hebben gekregen. Heeft u de enquête nog niet ongevuld? Het kan nog, en hoe méér meningen, hoe sterker we staan!

Nog niet meegedaan met het onderzoek? Dat kan nog:

Het onderzoek

Adrienne van Veen