Specialist

5 redenen om te veranderen van salarisdienstverlener3 min lezen

By 14 februari 2018 No Comments

Zodra je als ondernemer personeel in dienst neemt, ben je wettelijk verplicht een salarisadministratie bij te houden. Een verantwoordelijkheid die veel tijd én kennis van zaken vraagt. Om die reden besteden de meeste MKB-ondernemers hun administratie uit. Maar is de keuze voor jouw accountant of administratiekantoor nog steeds de beste? Hieronder vijf redenen wat het je oplevert als je die keuze nog eens kritisch tegen het licht houdt.

Vakkennis

Veel accountants- en administratiekantoren doen de salarisadministratie er bij, omdat de klant dat nu eenmaal verwacht. En omdat ze het erbij doen, blinken die kantoren vaak niet uit in hun vakkennis.

Het is verstandig om een dienstverlener te hebben die vakbekwaam is. Een dienstverlener die veel tijd vrij maakt om de kennis van zijn salarismedewerkers actueel te houden. En die de salarisadministratie en alles wat daarbij hoort rekent tot de kern van zijn dienstverlening. Zo betaal je nooit teveel premie en het risico op een boete van UWV of Belastingdienst is praktisch nul.

Veiligheid

Veel accountants- en administratiekantoren gebruiken nog verouderde, op Windows gebaseerde software. Deze programma's zijn niet ontwikkeld om in de cloud te gebruiken. Leveranciers gebruiken daarom hulpmiddelen om hun software toch via het internet beschikbaar te krijgen. Maar zaken als beveiliging en applicatie- en gebruikersbeheer vragen op lokale Windows-systemen hele andere technologiën dan op het internet.

Kies een dienstverlener die jou veiligheid en gemak biedt.

Altijd en overal toegang

De ondernemer van nu wil alles zoveel mogelijk digitaal afwikkelen. De tijd om mutaties op de fax of in een pdf ’je te zetten, ligt nu toch echt achter ons. Met een modern systeem heb je 24/7 en overal vandaan toegang tot jouw informatie. Zo kun je even snel iets opzoeken of een mutatie indienen. Daarnaast kunnen medewerkers zelf informatie invoeren en wijzigen, zoals gewerkte uren, verlofaanvragen en adreswijzigingen.

Kies een dienstverlener die jou toegang tot jouw eigen informatie en moderne functies biedt.

Eén of twee dienstverleners?

Veel mkb-ondernemers denken dat het noodzakelijk is om zowel de financiële- als de salarisadministratie bij dezelfde dienstverlener neer te leggen. Dat is inmiddels achterhaald.

Moderne, op internet gebaseerde salarisadministratiesystemen koppelen jouw informatie aan alle moderne financiële systemen. Het is dus niet langer noodzakelijk om de financiële- én de salarisadministratie in één hand te hebben.

Kosten

Door het gebruik van verouderde software staat de efficiëntie van de salarisadministrateur op een veel lager pitje. Hij of zij is veel meer tijd kwijt aan jouw salarisadministratie en jij als klant betaalt linksom of rechtsom altijd die extra tijd.

Kies een dienstverlener die efficiënt en dus goedkoper werken mogelijk maakt.

 

Meer weten? In onze kennisbank vind je alle informatie over de loonadministratie. Of lees meer over hoe ons e-HRM systeem werkt. Heb je een vraag? Neem dan contact op met een van onze salarisspecialisten.

Masters in Payroll & HR is de specialist op het gebied van online salarisadministratie en personeelsadministratie, payrolling & HR.

Geschreven door: Jos Achterberg, Masters in Payroll & HR