Specialist

AOW-leeftijd zal minder snel stijgen1 min lezen

By 4 juli 2019 No Comments

Per 1 januari 2020 zal de AOW-leeftijd langzamer stijgen dan eerder was afgesproken, hier heeft de Eerste Kamer mee ingestemd.

Dit houdt in dat de AOW-leeftijd volgend jaar en het jaar erna op 66 jaar en 4 maanden blijft staan. Volgens de wet die eerder afgesproken was, zou de leeftijd stijgen naar 66 jaar en 8 maanden en in 2021 stijgen naar 67 jaar.

Vanaf 2025 zal de AOW-leeftijd bij stijging van de levensverwachting omhooggaan.

Als werkgever moet er rekening gehouden worden met het feit dat werknemers volgend jaar eerder de AOW-leeftijd bereikt hebben dan waar jij als werkgever misschien vanuit was gegaan.

Heb je een pensioenontslagbeding laten opnemen in de arbeidsovereenkomst? Dan eindigt de arbeidsovereenkomst van de werknemer bij het bereiken van de AOW-leeftijd. Is dit niet het geval? Dan kun je als werkgever de arbeidsovereenkomst opzeggen op of nadat de werknemer de AOW-leeftijd heeft bereikt. Houdt dan wel rekening met de opzegtermijn. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de overeenkomst met de AOW-gerechtigde werknemer te laten doorlopen.

Heb jij hier nog vragen over? Wil jij weten of je al “Juridisch proof” bent, of je benieuwd hoe wij jou kunnen ontzorgen als het gaat om juridische kwesties? Wij van Ondernemersjuristen helpen je graag, stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op.

Leave a Reply