Specialist

Begin 2018 goed met deze tips voor de administratie3 min lezen

By 2 november 2017 No Comments

Het nieuwe jaar komt er weer aan, een ideaal moment om te kijken wat je het komende jaar kunt verbeteren op het gebied van administratie. Daarom zetten wij hieronder een aantal tips voor het komende jaar op papier. Hiermee breng jij meer overzicht aan in de administratie in 2018 en begin je het jaar op juiste wijze.

Weet wat er komend jaar verandert

Voor zowel ZZP’ers als MKB’ers gaat er het komende jaar een en ander veranderen op het gebied van belastingen. Zo wordt de zelfstandigenaftrek voor ZZP’ers verlaagd en zullen duizenden MKB’ers, bijvoorbeeld met een familiebedrijf, het komende jaar meer belasting betalen.

 

Lees hier wat er komend jaar verandert voor ZZP’ers en MKB’ers

 

Houd alle uitgaven goed bij

Je kent het ongetwijfeld: je hebt een meeting in een restaurant, betaalt de rekening en raakt vervolgens het bonnetje kwijt. Vervelend, want op dat moment kunnen de kosten rondom de meeting niet langer afgeschreven worden. Zorg er daarom voor dat je de fysieke onderdelen van de administratie goed op orde hebt. Vraag altijd een bonnetje en maak hier direct een foto van. Dit helpt om de administratie aanzienlijk overzichtelijker te maken, want je hebt op deze manier een veel beter overzicht van de totale uitgaven binnen jouw onderneming.

 

Maak gebruik van een facturatiesysteem

Facturatiesoftware, of een online facturatiesysteem zoals het vandaag de dag ook genoemd wordt, is ideaal om sneller een overzicht in de totale inkomsten van jouw onderneming aan te brengen. StuurJeRekening is een voorbeeld van een facturatiesysteem, waarmee jij in een handomdraai nieuwe facturen aanmaakt, altijd een juist beeld hebt van de inkomsten en waarmee jij jouw totale uitgaande administratie naar één omgeving kunt overbrengen.

 

Let nog beter op jouw openstaande facturen

Cashflow is een belangrijk onderdeel voor jouw onderneming. Je wilt dat er altijd voldoende kapitaal beschikbaar is om veilige investeringen in de toekomst te doen. Het helpt om strakker op de openstaande facturen te zitten. Door de factuur sneller te versturen en altijd herinneringen te sturen zul je een groot verschil merken in de totale cashflow die jouw onderneming beschikbaar heeft. Voeg ook een iDeal-link toe aan jouw uitgaande facturen, uit onderzoek blijkt dat facturen op dat moment maar liefst 3 keer sneller worden betaald!

 

Werk met een eigen accountant

Een accountant kan bij de belastingaangifte helpen om een beter overzicht te krijgen van de verschillende aftrekposten waar jij gebruik van kunt maken. Over het algemeen weet een accountant meer over de verschillende aftrekposten, waardoor de investering in de accountant in de meeste gevallen ruimschoots wordt terugverdiend.

 

Plan iedere maand een extra uur in voor de administratie

Je wilt van alles op de hoogte zijn als het aankomt op de ontwikkelingen binnen jouw onderneming. Het bijhouden van de administratie is een goede manier om de ontwikkelingen op het gebied van de omzet in de gaten te houden. Je krijgt hiermee een beter beeld van de verschillende onderdelen in jouw onderneming die de beste resultaten opleveren. Hiermee kun jij de plannen voor de komende maanden bijscherpen en zorgen dat jij maand na maand op het juiste tempo blijft groeien.

 

Geschreven door StuurJeRekening