Specialist

Financieren stopt niet bij de bank2 min lezen

By 8 augustus 2018 No Comments
Wanneer je aan financiering denkt zal de bank één van de eerste associaties zijn die je maakt. Logisch, want de bank is dé aanbieder op het gebied van klassieke financieringsvormen als een lening of een rekening-courant. Toch biedt anno 2018 de bank niet meer als enige een antwoord op de financieringsvraag. Financieren stopt niet bij de bank. Alternatieve vormen van financiering maken een opkomst.

Financieren stopt niet bij de bank

Vroeger was de bank de enige plek waar je terecht kon voor een financiering. Je diende een aanvraag in, waarna je vele gesprekken en documenten later, hoorde of de bank je verder kon helpen. Dit proces kostte vaak enkele weken tot maanden. Inmiddels zijn deze processen door automatisering en digitalisering versneld, maar alsnog staat een banklening bekend om de vele documentatie die opgevraagd wordt en een relatief lange doorlooptijd.

Alternatieve financiering

Alternatieve financieringsvormen spelen hierop in en hebben de afgelopen jaren een flinke opmars gemaakt. Crowdfunding, leasing en factoring zijn enkele bekende alternatieve financieringsvormen. Het voordeel van alternatieve financiering is dat er vaak meer mogelijkheden zijn. Ook waar de bank ”nee” zegt kunnen alternatieve vormen van financiering verder met je meedenken. Vandaag vertellen we je graag meer over onze dienstverlening; factoring.

Factoring

Factoring is een dienstverlening waarbij facturen binnen enkele dagen, in ons geval 24 uur, uitbetaald worden. De betalingstermijn hoef je hierdoor niet meer af te wachten. Daarnaast biedt o2Factoring naast de directe uitbetaling een aantal bijkomende voordelen:

  • Debiteurenbeheer wordt overgenomen.
  • Faillissementsrisico wordt afgedekt.
  • Onze offertes maken wij op maat.
  • Wij bieden een flexibele dienstverlening, mogelijk vanaf één factuur.

Het is ook mogelijk om een vrijblijvende aanvraag te doen op onze website. Wij bekijken voor je of we factoring aan kunnen bieden en zo ja, tegen welke kosten.

Wil je eerst even contact met ons opnemen? Dat mag natuurlijk ook! Wij zijn te bereiken op het nummer +31 10 3073146 of mail ons via info@o2factoring.com

Leave a Reply