Specialist

Goede databescherming? Geen ‘cloudzorgen’!2 min lezen

By 11 juli 2018 juli 25th, 2018 No Comments

Het verdwijnen van data wil je koste wat kost voorkomen. Dat is soms lastiger dan het lijkt; vooral omdat dataverlies diverse oorzaken kan hebben. In deze blog laten we je zien hoe je dataverlies kunt tegengaan. Dat is zeer relevant, wat het komt vaker voor dan je denkt!

Meer gebruik leidt tot meer verlies

De toename in het gebruik van cloudapplicaties heeft een sterke groei in clouddataverlies tot gevolg, blijkt uit onderzoek. Een op de drie organisaties verliest clouddata en het gemiddelde bedrijf dat met cloudcomputing startte in 2015, gebruikte ongeveer zesenzestig applicaties.

Als bedrijven zoveel gevoelige informatie opslaan in cloudapplicaties, dienen ze natuurlijk ook voor een betere databescherming te zorgen. Maar welke maatregelen kunnen ze precies treffen?

1. Sterke datamanagementprocessen

Als je procedures ontwikkelt en reglementen opstelt met betrekking tot je cloudapplicaties, kun je diverse zaken nauwkeurig bepalen – bijvoorbeeld hoe je omgaat met verschillende soorten data of met de aanmaak en verwijdering van gebruikers.

2. Gedegen cloudapplicatietraining

Wist je dat 64% van het dataverlies in cloudapplicaties door gebruikersfouten wordt veroorzaakt? Als je ervoor zorgt dat je personeel leert om cloudapplicaties correct te gebruiken, kun je dit percentage binnen je bedrijf laag houden én de productiviteit verhogen!

3. Slimme wachtwoorden

Wil je gevoelige data extra goed beschermen, verander je wachtwoorden dan regelmatig. Maak elke wachtwoordcombinatie moeilijk en uniek genoeg en zorg voor een opslaglocatie die goed is afgeschermd voor onbevoegden. Een wachtwoordmanager zou je hierbij kunnen helpen.

4. Automatische back-ups, simpel herstel

Om clouddata écht goed te beschermen heb je aanvullende hulp(middelen) nodig. Werk dus samen met een betrouwbare en goed onderlegde IT-expert die een solide oplossing biedt voor databescherming. Met een geautomatiseerde back-uptool die iedere dag back-ups maakt, kun je afscheid nemen van handmatige data-export. Dat scheelt je niet alleen tijd, maar ook inspanning. Je hoeft alles maar één keer in te stellen om het daarna te kunnen vergeten!

Geschreven door Gerrie Brokke van NSO Netwerk & Systeem Ondersteuning

Leave a Reply