Specialist

Juridisch je bedrijfsvoering waterdicht (AVG)1 min lezen

By 24 mei 2019 No Comments

De AVG heeft betrekking op het rechtmatig omgaan met persoonsgegevens. Veel ondernemers krijgen te maken met het gebruik van persoonsgegevens van klanten.

AVG

Deze mogen alleen verzameld worden met een gerechtvaardigd doel, dit moet voor het opslaan van de gegevens duidelijk gecommuniceerd zijn naar de klant. Ook moet het doel van het opslaan te maken hebben met waarom de gegevens zijn opgeslagen.
Daarnaast moeten de gegevens ook veilig en beveiligd opgeslagen en bewaard worden.

Hoe doe jij dit?

Hoe regel jij dat nu? Zorg jij dat de regels van de AVG nageleefd worden? Sinds 25 mei 2018 ben jij als ondernemer verplicht de AVG-wet te handhaven. Dit betekent dat je moet zorgen dat zowel je bedrijfsvoering als de manier van samenwerken met opdrachtgevers en/of andere ondernemers aan deze wetgeving voldoet.

Uitzoeken

Je zult dus moeten uitzoeken wat dit voor jouw onderneming betekent en hier vervolgens actie op moeten ondernemen. Dit kun je doen aan de hand van een risicoanalyse. Nadat dit gedaan is kun je aan de hand van deze risicoanalyse voor al jouw opdrachtgevers een verwerkersovereenkomst opstellen en deze toevoegen aan de overeenkomst.

Hulp nodig?

Heb je vragen over dit onderwerp of ben je benieuwd hoe Ondernemersjuristen jou als ondernemer juridisch compleet kan ontzorgen? Neem dan contact met ons op!

Leave a Reply