Specialist

Krijg je prutswerk afgeleverd, wat nu?1 min lezen

By 10 mei 2019 No Comments

Stel je voor, je laat de muren van je kantoorruimte stucen, maar het is niet zoals je gehoopt had. Het blakert aan alle kanten en je hebt zelfs hier en daar kale plekken. Wat doe je dan? Je begint met een ingebrekestelling: dit is een schriftelijke aanmaning waarin je de andere partij nog de kans biedt om op redelijke termijn de schade te herstellen.

Wat zijn jouw plichten?

Volgens de wet is het in bijna alle gevallen dat de andere partij pas verplicht is om de schade te vergoeden als zij de kans hebben gehad om de afspraken (volgens contract) binnen redelijke termijn na te komen. Het is dus aan jou om de andere partij wel de mogelijkheid te bieden het probleem op te lossen.

Helaas kun je dus (behalve bij hoge uitzondering) niet je geld terugeisen of het door iemand anders laten repareren en de kosten verhalen.

Redelijke termijn

Ook is het zo dat je de andere partij een redelijke termijn moet geven om de schade of gebreken te kunnen herstellen. Je doet hierin verstandig om van 14 dagen uit te gaan, dit is in ieder geval een redelijke termijn om een reactie te kunnen ontvangen bij een andere termijn. Wacht de termijn die je de andere partij geeft ook echt af, laat ondertussen niet alvast een derde partij de schade of gebreken herstellen je kunt deze kosten dan namelijk niet verhalen.

 

Heb je zelf een dergelijke situatie of heb je ergens anders hulp bij nodig? Neem dan contact met ons op!

Leave a Reply