Specialist

Meer dan de helft van ondernemers ervaart een te late betaling van facturen!2 min lezen

By 30 mei 2018 juni 25th, 2018 No Comments

Uit de enquête van twee weken geleden is gebleken dat 56% van de ondervraagden te maken heeft met te laat betaalde facturen. Een percentage van 25% ervaart dat facturen 1-7 dagen te laat betaald worden en 31% heeft de ervaring dat facturen 7+ dagen te laat betaald worden. Ondanks de goedbedoelde initiatieven vanuit de overheid om betalingstermijnen terug te dringen worden facturen alsnog laat betaald. Hoe ga jij hier als ondernemer mee om?

Op het moment dat je facturen te laat betaald worden krijg je te maken met een groot openstaand debiteurensaldo. Dit is geld waar je nog geen toegang tot hebt, omdat het geld ‘’vast’’ zit in facturen. Om ervoor te zorgen dat facturen tijdig betaald  worden kan je van te voren de kredietwaardigheid van je klant controleren. Echter is uit de enquête gebleken dat 64% van de ondernemers zaken doet op goed vertrouwen. Slechts 17% checkt zijn/haar klanten, terwijl een kredietwaardigheidscheck een mooie manier is om het ondernemersrisico te verkleinen.

Bijna 20% van de ondervraagde ervaart regelmatig angst dat een factuur onbetaald blijft.

 

Factoring is een dienst die jou als een ondernemer zekerheid, gemak en een directe betaling van je facturen biedt. Echter blijkt dat ruim 60% van de ondernemers niet weet wat factoring is. Zonde, want o2 Factoring kan dé oplossing zijn om zowel jouw ondernemersrisico te verkleinen alsmede een financiering voor jouw onderneming te vormen.

O2 Factoring biedt je de volgende voordelen:

  • Je ontvangt, ongeacht de afgesproken betalingstermijn met je klant, de betaling van je factuur binnen 24 uur.

  • Facturen welke via factoring verlopen zijn verzekerd tegen het faillissementsrisico. Oftewel geen angst meer voor onbetaalde facturen!

  • Het debiteurenbeheer voor ingediende facturen neemt o2 Factoring van je over, waardoor jij als ondernemer je kan focussen op het belangrijkste; het ondernemen zelf.

O2 Factoring is een Rotterdams factoringbedrijf. Wij focussen ons op zowel ZZP’ers als MKB’ers. Omdat iedere ondernemer uniek is bieden wij onze klanten een factoringoplossing op maat aan. Door onze flexibele dienstverlening maken wij het mogelijk factoring eens uit te proberen met één factuur.  Meer weten? Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact op ons team!

Dit artikel is geschreven door O2 Factoring