Specialist

Nieuw arbeidscontract opstellen? Let op de volgende 4 punten!2 min lezen

By 4 juli 2019 No Comments

Bij het opstellen van een arbeidsovereenkomst komt vaak meer kijken dan je denkt. Er zitten wetten en regels verbonden aan bijvoorbeeld de proeftijd van de overeenkomst, wel of geen pensioenregeling en ga zo maar door. Wil jij een arbeidsovereenkomst opstellen? Let dan op de volgende punten:

  1. Duur

Er bestaat een arbeidsovereenkomst voor bepaalde of onbepaalde tijd. Bepaalde tijd houdt in dat de einddatum vast staat. Dit kan bijvoorbeeld ook de duur van een project zijn ‘in dienst zo lang project A loopt’. Onbepaalde tijd houdt in dat er geen einddatum wordt afgesproken, ook wel een ‘vast contract’ genoemd.

  1. Proeftijd

Dit is niet verplicht, wel is het zo dat als deze wordt opgenomen in een contract deze geldig is voor zowel werkgever als werknemer. Bij een contract korter dan 6 maanden mag er geen proeftijd opgenomen worden.

Bij een tijdelijke contract langer dan 6 maanden maar korter dan 2 jaar geldt een proeftijd van maximaal één maand. Bij een contract van 2 jaar of langer of een vast contract dan geldt een proeftijd van 2 maanden. Is de werknemer al langer in dienst maar krijgt hij/zij een nieuw contract? Dan kan er niet opnieuw een proeftijd gegeven worden.

  1. Functieomschrijving

Deze moet zo duidelijk en omvangrijk mogelijk beschreven worden, zodat beide partijen weten wat er verwacht wordt en wat er gevraagd kan worden. Dit kan een hoop discussie voorkomen. Ook helpt het om het functioneren en beoordelen van de werknemer goed uit te kunnen voeren.

  1. Pensioen

Als werkgever ben je niet verplicht een pensioenregeling op te nemen. Als deze niet in het contract en de CAO staat, is er geen regeling van toepassing en bouwt de werknemer geen pensioen op. Staat dit wel in het contract dan ben je als werkgever verplicht je hieraan te houden.

Wil jij hulp of advies bij het opstellen van je arbeidscontracten? Wil jij weten of je al “Juridisch proof” bent, of je benieuwd hoe wij jou kunnen ontzorgen als het gaat om juridische kwesties? Wij van Ondernemersjuristen helpen je graag, stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op.

Leave a Reply