Specialist

Nóg efficiënter werken in de cloud? Neem de volgende stap!2 min lezen

By 13 september 2018 No Comments

Clouddiensten zijn tegenwoordig zo ingeburgerd geraakt dat veel mensen zich niet realiseren dat ze werken ‘in de cloud’.  Gebruik je bijvoorbeeld OneDrive voor het opslaan van je bestanden? Of regel je je digitale berichtenverkeer via een online e-mailservice, zoals Exchange Online? Dan maak je al volop gebruik van de voordelen die de cloud biedt!

Wil je een flinke stap verder gaan en alle mogelijkheden van de cloud benutten? Neem je efficiëntie dan eens onder de loep. Op dit gebied kunnen veel MKB-bedrijven namelijk nog een forse verbeterslag maken. Zij zetten de cloud vooral in voor individuele diensten en apps, terwijl deze ook kan fungeren als een verbindend platform waarmee je sneller kunt groeien, meer kunt realiseren en je kunt focussen op zaken waarin je uitblinkt. Dit komt doordat je de beschikking hebt over enterprise-technologie, maar flexibeler en innovatiever te werk kunt gaan dan grote organisaties.

Wil je bepalen welk cloudplatform het beste aansluit op jouw wensen en behoeftes? Stel dan eerst vast wat de doelstellingen en uitdagingen binnen je bedrijf zijn. Wij geven je een aantal voorbeelden!

Stroomlijn je bedrijfsprocessen

Vereenvoudig werkstromen om een efficiëntieslag te maken binnen je bedrijf. Gebruik bijvoorbeeld scan-en-herkensoftware voor je inkoopfacturen of digitaliseer interne goedkeuringsprocessen. Met een cloudplatform kun je veel taken automatiseren die je nu nog handmatig uitvoert.

Meer klantcontact, meer data

Verzamel alle lead- en klantdata die je hebt, in één centraal CRM-systeem: supportactiviteiten, marketinginspanningen en aankoopinformatie. Zo kun je de activiteiten van een klant allemaal met elkaar verbinden, waardoor je een totaalbeeld krijgt. Dit stelt je in staat om een excellente service te bieden.

Ga slim om met data

Big data zijn tegenwoordig niet alleen voorbehouden aan grote organisaties. Als je een cloudplatform laat fungeren als verbindende factor tussen verschillende databronnen, kun je bijvoorbeeld CRM- en administratiesystemen ontsluiten. De gecombineerde data visualiseer je vervolgens middels PowerBi om op basis van de verkregen data analyses te maken. Daarmee kun je inzichten verwerven die je een voorsprong geven op de concurrentie.

Werk samen: veilig en ‘mobiel’

Een groot voordeel van clouddiensten is dat ze mensen in staat stellen om locatie-onafhankelijk samen te werken vanaf ieder apparaat. Laat je personeel kennismaken met vernuftige hulpmiddelen als digitale whiteboards, gedeelde beeldschermen en videogesprekken. Werk daarnaast met teamsites, zodat iedereen eenvoudig documenten kan delen. Verbind mobiele apparaten met cloudgebaseerde beheerdiensten om diensten en apps te leveren, een maximale productiviteit te garanderen en je data te beschermen. Zo weet je dat je bedrijf geen risico loopt!

Vereenvoudig IT

Werk je met lokale fysieke servers? Of laat je je toepassingen draaien op verschillende servers? Dan biedt een zakelijke cloud uitkomst. Hiermee verminder je de tijd die je in IT-beheer steekt aanzienlijk!

Dit artikel is geschreven door Gerrie Brokke van NSO.eu. NSO is gespecialiseerd in het succesvoller maken van jouw bedrijf door slimme inzet van IT.

Leave a Reply