Specialist

Nog maar één maand voor de volgende wetswijzigingen1 min lezen

By 7 juni 2019 No Comments

Let op: Vanaf 1 juli gelden de volgende wetswijzigingen voor kleine ondernemers. Daarnaast verandert er per 1 januari 2020 nog meer voor het MKB.

BTW nummers veranderen

Op dit moment zit bij kleine ondernemers hun BSN-nummer in hun BTW-nummer voor de belasting verwerkt. Vanaf 1 juli krijgen eenmanszaken een nieuw BTW-nummer van de Belastingdienst. Dit moet zorgen voor meer privacy van de ondernemers.

Verplichte energiebesparing

Verbruik je meer dan 50.000 kilowattuur aan energie of 25.0000 kuub aan aardgas? Dan valt jouw onderneming sinds februari onder de informatie- en energiebesparingsverplichting. Dit houdt in dat je vanaf 1 juli moet rapporteren welke maatregelen je zult treffen om energie te besparen.

Minimumjeugdloon stijgt

Heb je 18-, 19- en/of 20-jarige in dienst? Per 1 juli gaat voor hun het vaste percentage van het wettelijk minimumloon omhoog. Dit zal stijgen naar ongeveer 50, 60 en 80 procent van het standaard loon. Voor 21-jarige stijgt het zelfs naar 100 procent van het wettelijk minimumloon.

Geen verschil VOF en maatschap

Op dit moment is er nog een verschil tussen de VOF en de maatschap, dit verdwijnt. Hier komt één vorm voor terug, de vennootschap naast de commanditaire vennootschap. Hierdoor wordt het in- en uittreden van vennoten makkelijker.

De kleineondernemersregeling (KOR) verandert

Vanaf volgend jaar zal de BTW-vrijstelling of – vermindering niet meer gelden op basis van wat je moet betalen aan BTW, maar je totale omzet. Heb je als ondernemer een omzet van maximaal €20,000? Dan kun je je tot 20 november aanmelden bij de Belastingdienst.

Leave a Reply