Specialist

Op de koffie bij Ramy Anganois, de pionier in verhaalsonderzoek3 min lezen

By 19 oktober 2017 No Comments

Ramy vindt het geweldig om een en ander uiteen te zetten over zichzelf, maar nog veel meer over de manier van het behandelen van een opdracht.

De opdrachten komen van uiteenlopende opdrachtgevers, maar altijd is het verstrekken van doorslaggevende informatie de doelstelling. Advocaten, gerechtsdeurwaarders, incassobureaus, MKB ondernemers en leasemaatschappijen, om er maar een aantal te noemen, behoren tot zijn zeer gewaardeerde klanten.

 

“Ik ben al bijna 30 jaar actief in o.a. verhaalsonderzoek, kredietonderzoek en fraudeonderzoek. In het begin van mijn carrière werd ik, toen nog in loondienst, tewerkgesteld binnen bedrijven om fraudeonderzoek te verrichten. De opdracht kwam van het betreffende bedrijf of de instelling zelf. Het is eigenlijk ongelooflijk, maar ik stuitte vaak op feiten waar het management van het betreffende bedrijf of instelling niet van gediend was, als je begrijpt wat ik bedoel”, zo vertelt Ramy.

 

“Het onderzoek werd dan op verzoek niet voortgezet. Het was voor mij niet meer motiverend om op die wijze mijn loopbaan te continueren. Ik heb in 2005 de stap gezet om mijn diensten als zelfstandig ondernemer te gaan aanbieden.”

 

Focus op onderscheiden

“In de markt van informatievoorziening heb ik mijn bedrijf destijds en nu onderscheidend geprofileerd. Ik zie mezelf als een pionier in de verhaalsinformatie. Dat komt door mijn manier van werken. In mijn vakgebied, maar zeker zoals ik graag te werk ga, is heldere communicatie essentieel.” Daar bedoelt Ramy mee dat hij een goede zakelijke band met zijn opdrachtgever wil opbouwen.

 

“Dat is voor mij heel belangrijk. Middels een goed gesprek weet ik wat er wordt verlangd en weet ik 'wie mijn klant' is. Daarna richt ik me volledig op de opdracht en het betreffende bedrijf of de betreffende persoon. Dat vergt inzicht in complexe bedrijfsconstructies en doorzettingsvermogen. Vooral doorzettingsvermogen is belangrijk als je ondernemer bent. Dat moet in je zitten, net zoals ruimdenkend zijn en creativiteit, of het nu om je bedrijf gaat of het uitvoeren van opdrachten.”

 

Altijd een win-winsituatie

“Verhaalsonderzoek heeft altijd als doel vervolgens een juridische procedure te starten, met het doel beslag te leggen op activa en/of waardebestanddelen. Middels het verhaalsonderzoek dat vooraf aan de juridische procedure wordt uitgevoerd, wordt nauwkeurig in kaart gebracht wat de verhaalsmogelijkheden zijn. Ik hanteer een cirkelmethode voor het vergaren van informatie. Pas als alle feiten en omstandigheden 'rond' zijn ga ik rapporteren. Het is essentieel om voorafgaand een juridische procedure een verhaalsonderzoek te laten uitvoeren. Een juridische procedure is kostbaar, zeker als er geen zekerheid bestaat met betrekking tot het resultaat, lever ik de mogelijkheid het verschil te maken tussen een investering en kosten. De kosten van een verhaalsonderzoek staat niet in verhouding tot een procedure, hier is al een behoorlijke besparing te behalen en vaak wordt duidelijk of een procedure zin heeft. Indien er verhaalsmogelijkheden zijn de onderzoekskosten een investering.”

 

We kunnen hier zeker spreken over een win-winsituatie voor de cliënten van Ramy indien voorafgaand een juridische procedure een verhaalsonderzoek wordt uitgevoerd.

 

Kom in contact met Vallei Advies

Meer weten over hoe Vallei Advies kan bijdragen aan meer zekerheid binnen de financiën van jouw onderneming? Neem dan direct contact op met Ramy van Vallei Advies. Je kunt Vallei Advies bereiken via info@vallei-advies.nl of bellen naar 0318 643 390. Graag eerst meer informatie? Bezoek dan de website van Vallei Advies.