Specialist

Vakantiegeld voor ondernemers2 min lezen

By 16 mei 2018 juni 25th, 2018 No Comments

Voor werknemers is mei dé maand van het vakantiegeld. Als je ondernemer bent, dan moet je zelf zorgen voor een zakcentje tijdens de vakantie en óók voor dat van je personeel. Zorgt het vakantiegeld ervoor dat jij in een financiële spagaat belandt? Wij geven je drie tips!

Tip 1: Reserveer

Voor je werknemers geldt dat zij recht hebben op 8% van het bruto jaarsalaris als vakantiegeld. Bij het uitkeren van de maandelijkse lonen kan je ervoor kiezen om 8% extra op zij te zetten. Op deze manier ”reserveer” je door het jaar heen voor het vakantiegeld. Dit kan je voor jezelf natuurlijk ook doen. Als ondernemer heb je het voordeel dat je het percentage voor je eigen vakantiegeld zelf kan bepalen. Reserveren is een veilige manier, maar wat als dat al te laat is?

Tip 2: Factoring

Heb jij facturen die je gaat uitsturen? Dan kan je door gebruik te maken van factoring ervoor zorgen dat jouw facturen na het versturen binnen 24 uur uitbetaald worden. Hiermee vergroot je direct je liquiditeit, waarmee je de betalingen van het vakantiegeld kan doen. Naast het voordeel van directe uitbetaling profiteer je ook van de volgende voordelen:

  • Je bent verzekerd tegen het faillissementsrisico

  • Het debiteurenbeheer wordt voor je uitgevoerd

  • Je zit niet vast aan langlopende contract en kan het zelfs uitproberen met één factuur!

Tip 3: Extra klus aannemen

Als het mogelijk is kan je de keuze maken om een extra klus aan te nemen. Je dient hier echter wel de tijd en juiste personen voor te hebben. Door een extra klus aan te nemen creëer je extra liquiditeit. Als een extra klus een mogelijkheid is dan kan een maand extra hard werken een oplossing voor de uitbetalingen van het vakantiegeld bieden.

Hoe regel jij je eigen vakantiegeld en dat van jouw werknemers?

Dit artikel is geschreven door O2 Factoring