Specialist

Wat is een debiteur en hoe geef jij jouw debiteurenbeheer uit handen?2 min lezen

By 23 augustus 2018 september 14th, 2018 No Comments

Op onze website zie je het woord debiteur regelmatig terug komen. Logisch, want wij publiceren veel tips voor ondernemers. De kredietwaardigheid van jouw debiteur is namelijk één van de belangrijkste voorwaarde om gebruik te maken van factoring. Maar wat is een debiteur precies? Wij leggen het je uit.

Wat is een debiteur?

Debiteuren zijn klanten die jou nog geld moeten betalen. Vandaar ook dat het klusje onbetaalde facturen najagen het debiteurenbeheer heet. Een crediteur is de tegenligger van een debiteur. Een crediteur moet jij namelijk nog betalen. Als ondernemer zal je de termen debiteuren en crediteuren regelmatig voorbij zien en horen komen.

Debiteurenbeheer

Het debiteurenbeheer is van essentieel belang voor je onderneming. Een groot deel van de faillissementen wordt namelijk veroorzaakt door een teveel aan debiteuren of een debiteur die niet betaald. Het is dus belangrijk om hier bovenop te zitten.

De onderdelen van het debiteurenbeheer bestaan uit het monitoren van het verstrijken van de betalingstermijn van je facturen, het versturen van herinneringen/aanmaningen en het plegen van telefoontjes om de status van je facturen te controleren. Het debiteurenbeheer is een klusje wat je niet moet onderschatten, want er gaat behoorlijk wat tijd in zitten. Helemaal als het aantal facturen toeneemt.

Geef je debiteurenbeheer uit handen

Heb je te weinig tijd om je debiteurenbeheer goed op te volgen of vind je het simpelweg niet leuk om mee bezig te zijn? Geef je debiteurenbeheer dan uit handen. Er zijn veel verschillende manieren waarop je dit kan doen. Je kan bijvoorbeeld kiezen om te werken met een geautomatiseerd boekhoudprogramma. Je voert facturen gemakkelijk in en het systeem houdt bij wanneer je facturen vervallen.

Factoring

Wil je niet alleen geautomatiseerd de vervaldatum van je facturen in de gaten houden? Maak dan gebruik van factoring. Door gebruik te maken van factoring wordt niet alleen de monitoring van jouw facturen geautomatiseerd, ook wordt het debiteurenbeheer voor je uitgevoerd en profiteer je van een directe uitbetaling. Door gebruik te maken van factoring hoef je dus niet meer te wachten op de betalingstermijn van je debiteuren. Je hebt direct beschikking over je geld en dit kan je dus ook direct inzetten om je onderneming door te laten groeien.

Meer weten? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Leave a Reply