Websites

Hoe je als ondernemer dus voor niets een website kan laten maken2 min lezen

By 6 april 2016 No Comments

Aan het woord: Stein Fortuin, mede-oprichter ondernemerswebsites.nl

“Wij krijgen die vraag heel vaak, heel veel mensen geloven het gewoon niet!” lacht Stein Fortuin. “Toch is het écht waar, vele honderden mooie websites op internet zijn inmiddels het bewijs!”

Het idee van ondernemerswebsites.nl was simpel: ontwikkel de techniek om snel en makkelijk hele mooie websites te kunnen bouwen en laat dit doen door mensen die ook goed teksten kunnen schrijven. Maar écht baanbrekend is de beslissing om de eerste stappen gratis en vrijblijvend te doen.
“Dat was wel echt spannend”, bekent Stein. “Stel nou dat de helft van de mensen gezegd zou hebben: bedankt voor de moeite, maar ik wil ‘m niet. Dan had het dus niet gewerkt.”

Stein werkte tot en met 2015 bij een middelgroot internetbureau in Rotterdam, waar met ruim 20 man veelal complexe websites voor grote opdrachtgevers gebouwd worden. Met een ander prijskaartje natuurlijk.
“Ook bij grote opdrachtgevers zie je dat het uiteindelijk live gaan vaak langer duurt doordat teksten en beeldmateriaal aangeleverd moeten worden. Vaak is dat een groot struikelblok. Dat zie je al helemaal bij het MKB: de gemiddelde eigenaar van een schildersbedrijf heeft geen marketingafdeling die wel even de teksten voor de website schrijft. In eerste instantie kwam daar het idee vandaan.”

Stein vertelt over kleinere ondernemers uit zijn eigen sociale omgeving die bij hem aanklopten. “Niet iedereen heeft een handig neefje die wel even een website in elkaar klust. En zélfs dan zal je nog zelf de teksten moeten maken.”

De praktijk is dat iets meer dan 80 procent van de mensen de vrijblijvend gebouwde website daadwerkelijk afneemt. Logisch, want het ziet er fantastisch uit en 265 euro is extreem weinig vergeleken bij wat je bij een “normaal” bureau betaalt. En daar moet je dan óók nog zelf je teksten schrijven.

Stein: “Het moet duidelijk zijn dat je voor dit geld geen webshop of super complexe website hebt. Het is echt een product voor de ondernemer die gewoon een website wil om zich professioneel te presenteren en om gevonden te kunnen worden door klanten. Acht van de tien ondernemers kan met onze websites uit de voeten.”

Inmiddels werken er al 12 mensen bij ondernemerswebsites. “We moeten wel hard groeien, want voor zo’n laag bedrag per website moeten we het hebben van grote aantallen én heel efficiënt werken.”

Voorlopig gaat dit bijna vanzelf: het product is zó goed en uniek, dat de aanvragen binnenstromen. Wij wensen Stein veel succes en blijven zijn dienst voorlopig op onze website aanbieden!

Ik wil een vrijblijvend interview