Wet DBA

Handhaving Wet DBA nog verder doorgeschoven1 min lezen

By 7 juni 2017 No Comments

De datum waarop de handhaving van de Wet DBA van start zal gaan is door demissionair staatssecretaris van Financiën Wiebes opnieuw uitgesteld, ditmaal tot juli 2018.

Tot die datum wordt er niet gehandhaafd en krijgt er niemand boetes wanneer er achteraf sprake bleek te zijn van een verkapt dienstverband (behalve de inmiddels spreekwoordelijke ‘kwaadwillenden’).

Het nemen van definitieve beslissingen over de zwaar bediscussieerde Wet DBA zal op het bordje van het nieuwe kabinet terechtkomen.

Handhaving wet DBA
Onlangs nog werd het rapport ‘Onderzoek varianten kwalificatie arbeidsrelatie’ door demissionair minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Asscher aangeboden aan informateur Schippers. In dit rapport stonden 10 aanbevelingen ter verbetering van het functioneren van de Wet DBA. Het rapport was opgesteld door een werkgroep die was samengesteld uit ambtenaren van verschillende relevante ministeries.

Dit rapport zal door het nieuwe kabinet ter hand genomen worden om beslissingen te nemen. Daarna zullen opdrachtgevers en opdrachtnemers hun werkwijze af moeten stemmen op de nieuwe regels. Om iedereen voldoende tijd te gunnen besloot Wiebes de handhaving van de wet DBA nogmaals uit te stellen, dit keer tot 1 juli volgend jaar.

Meer weten over de 10 aanbevelingen? Het document is te bekijken of te downloaden als pdf