Wet DBA

MKB Belangen komt met concrete oplossing voor problemen Wet DBA1 min lezen

By 8 december 2016 No Comments

Vandaag stuurde MKB Belangen, samen met drie andere belangenorganisaties, een open brief aan de leden van Tweede Kamer. Hierin wordt een concrete oplossing aangedragen om te voorkomen dat binnen enkele maanden meer dan 100.000 zzp’ers zonder werk zitten.

Samen met ZZP Nederland, Zelfstandigen Bouw en NOAB roept MKB Belangen de Tweede Kamer en Staatssecretaris Wiebes op om zo snel mogelijk de reeds bestaande Ondernemerscheck van de Belastingdienst als voorlopige oplossing te gaan gebruiken om te controleren of iemand ondernemer is.

Adrienne van Veen, directeur MKB Belangen: “Er is letterlijk geen dag te verliezen: er zijn nu al 50.000 zelfstandigen die hun opdrachten geheel of gedeeltelijk verloren hebben. In de huidige situatie zijn opdrachtgevers angstig om zelfstandigen in te huren of contracten te verlengen. Veel contracten lopen eind 2016 af. Als er niet nú iets gebeurt, verdubbelt het aantal mensen zonder werk naar 100.000 begin 2017. Dat kan en mag niet gebeuren. Er dreigt een ramp.”

Door felle kritiek op de wet DBA zag staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) zich vorige maand genoodzaakt de handhaving tot zeker 1 januari 2018 op te schorten.

In de media

Lees verder op externe nieuwswebsites:

NU.nl

Telegraaf.nl