Over MKB Belangen

MKB Belangen komt op voor het midden- en kleinbedrijf door ook de kleinere ondernemer een stem te geven. Door een actieve rol te spelen binnen de politiek en het bedrijfsleven is MKB Belangen in staat om een waardevolle bijdrage aan de MKB-branche te leveren.

MKB Belangen

MKB Belangen is er om op te komen voor de MKB-er, onder andere door een actieve rol binnen de politiek te spelen en gezamenlijke inkoopdeals tot stand te brengen. Wij informeren kleine ondernemers over belangrijke wetswijzigingen en juridische en administratieve zaken. MKB Belangen wil bepaalde zaken onder de aandacht van de politiek en media brengen. In plaats van alleen maar roepen dat dingen anders moeten, doen wij er ook echt álles aan om dit te bewerkstelligen.

Maatschappelijk betrokken

Microfinanciering van Oxfam Novib – hoe werkt dat?

Door middel van maandelijkse donaties wordt microfinanciering mogelijk gemaakt voor kleine ondernemers in ontwikkelingslanden die een eigen bedrijf willen opstarten. In veel ontwikkelingslanden is er geen of heel moeilijk toegang tot financiële dienstverlening en training van beroepsmatige- en ondernemingsvaardigheden. Dit vormt een enorme belemmering voor mensen om vanuit een toestand van overleven een stapje te kunnen zetten naar ondernemen voor groei en ontwikkeling.

Met support van bedrijven in Nederland steunt Oxfam Novib partnerorganisaties in Afrika en Azië. Zij kennen de lokale situatie het beste en bereiken de kleine ondernemers. En met succes. Zo runt Monica Dudu in Zuid-Sudan met behulp van een startkapitaal van 54 euro inmiddels twee goedlopende bedrijven.

Oxfam Novib – Zelfstandig bestaan zonder armoede

Oxfam Novib is vastbesloten om armoede en onrecht de wereld uit te helpen. Wij geloven dat mensen een zelfstandig bestaan zonder armoede kunnen opbouwen. Mits hun rechten worden gerespecteerd. Daar zetten wij ons dagelijks voor in. Lees meer over de aanpak van Oxfam Novib.

Meer weten?

Oxfam Novib kan alle hulp gebruiken. Bent u benieuwd wat er gebeurd en waar Oxfam Novib zich voor inzet?

De microfinancieringsaanpak