Over MKB Belangen

MKB Belangen komt op voor het Midden- en Kleinbedrijf, en geeft óók een stem aan de kleinere ondernemer. MKB Belangen is ontstaan door de vele vragen van ondernemers die klant zijn van MKB Collectieven. Kom bij ons voor tips, kennis, onderzoek en voordeel!

MKB Belangen

MKB Belangen doet meer dan het leveren van goederen en diensten tegen gunstige voorwaarden. Zij informeert kleine ondernemers over belangrijke wetswijzigingen en juridische en administratieve zaken. MKB belangen wil bepaalde zaken onder de aandacht van de politiek en media brengen. Eigenlijk wil MKB Belangen nog een stap verder gaan. In plaats van alleen maar roepen dat dingen anders moeten, wil zij ook proberen dit te bewerkstelligen. Dat is een zaak van de lange adem, maar één ding is zeker: net als wat betreft het realiseren van gunstige tarieven voor allerlei basisbehoeften door MKB Collectieven, zal MKB Belangen zich volledig inzetten om resulaten te boeke

MKB Collectieven

MKB Collectieven is begin 2012 opgericht door Adrienne en Emile van Veen, twee ondernemers die merkten dat ze veel geld uitgaven aan allerlei vaste lasten zoals energie en telefonie, maar nooit de tijd namen om eens rustig uit te zoeken of het goedkoper kon. Omdat er op dat moment geen enkele partij was die dat voor een kleine ondernemer deed, besloten zij dit te gaan doen voor de vele MKB-ers in Nederland.

Ondertussen hebben meer dan 120.000 bedrijven meegedaan aan de collectieven die MKB Collectieven organiseert. Naast energie biedt MKB Collectieven ook (mobiele) telefonie, verzekeringen en websites aan.

Steeds meer bedrijven vinden de weg naar MKB Collectieven, niet alleen om in hun zakelijke basisbehoeften te voorzien, maar steeds vaker met de vraag of MKB Collectieven niet iets voor hen kan betekenen in de nieuwe wet- en regelgeving, zaken met de gemeenten en ga zo maar door. Daarom heeft MKB Collectieven MKB Belangen opgericht.

MKB Fun & Business

Een ondernemer is ook maar een mens. Een hardwerkend mens doorgaans, bij wie bedrijf en vrije tijd vaak in elkaar overlopen. Daarom heeft MKB Collectieven een Fun & Business-tak opgericht. MKB Collectieven Fun & Business organiseert bij het merendeel van de voetbalclubs uit de Eredivisie evenementen waarbij het hebben van een leuke avond met een onderhoudend programma en netwerken centraal staan. Op de website van MKB Collectieven Fun & Business worden daarnaast allerlei andere leuke zaken aangeboden op het gebied van vrijetijdsbesteding als ook marketing van je bedrijf.

Maatschappelijk betrokken

Microfinanciering van Oxfam Novib – hoe werkt dat?

Maandelijkse donaties maken microfinanciering mogelijk voor kleine ondernemers in ontwikkelingslanden die een eigen bedrijfje willen opstarten. In veel ontwikkelingslanden is er geen of heel moeilijk toegang tot financiële dienstverlening en training van beroepsmatige- en ondernemingsvaardigheden. Dit vormt een enorme belemmering voor mensen om vanuit een toestand van overleven een stapje te kunnen zetten naar ondernemen voor groei en ontwikkeling.

Met support van bedrijven in Nederland steunt Oxfam Novib partnerorganisaties in Afrika en Azië. Zij kennen de lokale situatie het beste en bereiken de kleine ondernemers. En met succes. Zo runt Monica Dudu in Zuid-Sudan met behulp van een startkapitaal van 54 euro inmiddels twee goedlopende bedrijven.

Oxfam Novib – hoe werkt dat?

Oxfam Novib is vastbesloten om armoede en onrecht de wereld uit te helpen. Wij geloven dat mensen een zelfstandig bestaan zonder armoede kunnen opbouwen. Mits hun rechten worden gerespecteerd. Daar zetten wij ons dus dagelijks voor in. Lees meer over de aanpak van Oxfam Novib.

Meer weten?

Oxfam Novib kan alle hulp gebruiken. Bent u benieuwd wat er gebeurd en waar Oxfam Novib zich voor inzet?

De microfinancieringsaanpak