Adventures APP

From Camping to Cooking, and from First Aid to Navigation, Daring Duck develops hundreds of Online Adventures that improve the skills of students and teachers.

Video

Milestones van belangrijke momenten in het bedrijf van Adventures APP

De belangrijkste milestones liggen niet in het verleden maar in de nabije toekomst.

Eind 2023 willen we de volgende twee milestones vieren:

Met de Adventures APP tenminste 20 scoutingclubs begeleiden en

Dat tussen de 50.000 en 100.000 tieners in Nederland, China en België de Adventures APP actief gebruiken.

Maar in het verleden hebben we uiteraard ook milestones bereikt. De belangrijkste op een rijtje, met de eerste 2 van de afgelopen maand:

Mei 2023

Overeenstemming met de Chinese Staatstelevisie (CCTV) om de Adventures APP te gebruiken voor het door ons ontwikkelde televisieprogramma ‘Be Prepared To See the World’. Uitzending in eerste instantie op hun zender GTTV in de provincie Shaanxi (37 miljoen inwoners), op alle weekdagen van 19:30 tot 20:00.

Mei 2023

Opdracht voor het opzetten van een zomerkamp voor 600 studenten in de tweede week van juli.

2022

Voltooiing van de Adventures APP. ontwikkeling van de eerste avonturen (Adventures) en gebruikerstesten door scoutingleiders en tieners.

2020

Terugkeer naar Nederland voor de ontwikkeling van de Adventures APP om de opzet van tientallen scouting clubs te kunnen ondersteunen.

2015

CCTV-4, een landelijke TV zender, zendt een 30 minuten documentaire uit over onze zomerkampen.

2013

Overeenstemming met de gemeente Xiamen voor het opzetten van een Daring Duck club, 4.000 vierkante meter gelegen aan het strand waar we een scouting club hebben ontwikkeld met zwembad, trainingsruimte, podium, kampeerterrein, beach volley en keuken. Meer dan 10.000 deelnemers en bezoekers per jaar.

2011

De eerste zomerkampen van Daring Duck en de opening van de eerste 2 scouting clubs.

De vragen van Daring Duck beantwoord

Ondernemer omdat…

Ik ben ondernemer omdat er niets mooier is dan vorm te kunnen geven aan je ambities, om je collega’s te ondersteunen bij het realiseren van jouw en hun doelstellingen, en om iedere keer weer te kunnen genieten van de resultaten die je samen neer zet.

Het grootste voordeel van ondernemer zijn is

Het grootste voordeel van ondernemer zijn is dat je betrokken bent bij alle aspecten van een bedrijf. Van het ontwikkelen van ideeën tot het kijken met klanten of die ideeën tegemoet komen aan hun wensen. Van het omzetten van die ideeën naar producten, en dan kijken naar ieder aspect: vormgeving, gebruiksgemak, ecologische voetprint en uiteindelijk de marktintroductie. Jij hebt de verantwoordelijkheid, kan niemand anders iets verwijten en dat maakt ieder moment weer een avontuur, een leermoment en, als het goed is, een moment van succes.

Het grootste leermoment

Het grootste leermoment voor mij was dat buitenstaanders weliswaar meer ervaring kunnen hebben maar dat jijzelf als ondernemer je bedrijf het beste kent, en daarmee ook zelf verantwoordelijk bent voor de beslissingen die genomen worden. Met name wanneer je in een nieuw werkveld terecht komt, is advies welkom en het inwinnen van advies verstandig, maar blijft je zesde zintuig belangrijk.

De grootste tegenvaller

Was toen ik een investeerder binnen kreeg die slechts investeerder werd om onze toenmalige locatie in handen te krijgen. De vreugde en energie die komt van het binnen krijgen van een partner die je doelstelling ondersteund slaat volledig om wanneer je je realiseert dat je het paard van Troje hebt binnen gehaald.

Ik overwon…

Het leuke van ambitieus ondernemerschap is dat je vrijwel dagelijks dingen overwint. Op dit moment kijk ik niet naar wat ik overwon in het verleden maar naar wat ik nu overwin.

Door Covid werden al onze scoutingactiviteiten gestopt en vielen al onze inkomsten weg. Door die enorme tegenvaller kon ik echter wel de Adventures APP afmaken waardoor nog dit jaar duizenden tieners nieuwe vaardigheden zullen opdoen en volgend jaar zijn dat er tienduizenden. We zijn dus drie jaar inkomsten verloren maar staan er nu beter voor dan ooit tevoren. Dat geef ik volgend jaar graag als antwoord op de stelling ‘Ik overwon …’.

En toen wist ik dat het goed ging komen…

Ik denk dat partners, zowel zakelijk als privé, de belangrijkste partijen zijn die dit gevoel creëren. Iedereen die iets nieuws, iets groters, wil bereiken, die krijgt tegenvallers. Soms zijn die groter dan dat je zelf kunt oplossen. Je weet dat het goed gaat komen wanneer op dat moment iemand in je doelstellingen gelooft en je dat duwtje, of die introductie, geeft waardoor een schijnbaar onbeklimbare berg verandert in een haalbare hobbel.

Mijn droom is..

De dromen van Linda, mijn vrouw, en mijzelf zijn gelijk. Wij willen tieners de vaardigheden aanleren waarmee zij hun eigen dromen kunnen verwezenlijken. Dat gaat in de eerste plaats om ervoor te zorgen dat tieners vertrouwen in zichzelf hebben. Dat ze het gevoel hebben dat welke situatie ze ook tegenkomen, dat ze die kunnen overwinnen en kunnen blijven werken aan het realiseren van hun dromen. En daarmee zijn hun dromen onze dromen. Dat wij met een enthousiasmerend programma duizenden tieners helpen hun individuele doelstellingen te realiseren.