Groei

Wat heb je nodig als bedrijf om te groeien en een stabiel inkomsten op te bouwen?

Ongeacht of je nu bakker bent of boekhouder, personal trainer of architect, als ondernemer heb je drie dingen nodig om te groeien en een bedrijf met stabiele inkomsten op te bouwen: klanten, personeel en kapitaal. Dit klinkt zo voor de hand liggend, maar toch blijkt het in de praktijk veel moeilijker dan gedacht.

Daarnaast zijn een aantal randzaken van belang, de zogenaamde must haves. Continue monitoren hoe je bedrijf ervoor staat, de juiste algemene voorwaarden en juridische overeenkomsten die up to date zijn.

Waarom dat vaak niet lukt? Als ondernemer word je vaak geleefd door de waan van de dag. Je bent bezig met je bedrijf en als je ’s avonds thuis bent, heb je vaak geen zin om ook nog eens uit te zoeken hoe iets juridisch zit, of waar je een goedkoper contract voor bv energie of betere verzekeringsvoorwaarden krijgt. Of je bent gewoon moe.

Daarom zijn wij er. Zodat jij je als ondernemer kunt focussen op je bedrijf. Je niet de afdeling personeelszaken, juridische zaken en finance hoeft te zijn.

Je bedrijf laten groeien met bestaande klanten

Groeikapitaal

Het is belangrijk om te weten hoe je bedrijf er financieel voor staat. Jij bent namelijk verantwoordelijk voor jouw bedrijf. Je kunt sturen op groei als je je cijfers weet. Blijven je cijfers achter op de doelstelling, dan weet je dat je aan knoppen moet gaan draaien om daar verandering in te brengen. Ook als je geen verstand hebt van boekhouding kan het simpel en eenvoudig.

Klanten

In deze fase heb je een klantenbestand. In plaats van nieuwe klanten werven, kun je meer omzet uit bestaande klanten halen.

Uiteindelijk wil je naar een situatie toe dat klanten jou weten te vinden in plaats van dat jij op zoek gaat naar een klant. Hoe doe je dat? Het mooiste is het natuurlijk als de ene klant je bij de andere aanbeveelt. Vroeger gebeurde dat alleen mond-tot-mond, tegenwoordig voor een groot deel online.

Wat is daarvoor nodig?

Personeel

Je hebt een bedrijf, dat de afgelopen jaren een mooie groei heeft doorgemaakt. Of misschien waren het juist wel moeilijke jaren door de Covid tijd, de hoge energieprijzen of wat dan ook. Hoe je bedrijf er ook voor staat op dit moment: je wilt meer.

Het lijkt een déja-vu. De fase van starter naar groei, waar je dingen niet meer zelf ging doen. Je ging wat werkzaamheden uitbesteden en nam wat mensen aan. Toch wil je meer; je wil de groei inzetten of voortzetten. Op naar de volgende fase. De fase van opschalen. Je wilt een team uitbouwen.

Waar begin je, wie heb je nodig en hoe gaat de aansturing?

Je bedrijf groeien met personeel