Het Scheidingsplatform

Welkom bij het Scheidingsplatform, waar we ons richten op het begeleiden van ondernemers zoals jij die te maken hebben met een scheiding, of die al gescheiden zijn. We begrijpen dat een scheiding een emotioneel en complex proces is, vooral wanneer er zakelijke belangen en financiële aspecten bij betrokken zijn. Onze benadering is gebaseerd op de juiste expertise in relaties, zakelijke aspecten en juridische kwesties.

Wat zijn algemene voorwaarden en waarom heb je dit nodig

Een aantal situaties kunnen ontstaan:

Liquiditeitsproblemen tijdens de scheiding

Als ondernemer kan je geconfronteerd worden met liquiditeitsproblemen tijdens de scheiding, vooral als er een groot deel van het vermogen vastzit in het bedrijf. Het kan moeilijk zijn om snel contant geld vrij te maken om eventuele oplossingen of verplichtingen te voldoen.

Fiscale gevolgen

Scheiding kan fiscale gevolgen hebben, met name als er vermogensverdelingen plaatsvinden. Het is belangrijk om de belastingimplicaties van de scheiding en eventuele overdrachten van eigendom zorgvuldig te evalueren en professioneel advies in te winnen en dat tijdens het scheidingsproces, waardoor de toets op de haalbaarheid vooraf aan de scheiding plaatvindt.

Negatieve invloed op het ondernemerschap

De emotionele en financiële belasting van een scheiding kan de aandacht van de ondernemer afleiden van het runnen van het bedrijf. Dit kan de bedrijfscontinuïteit en prestaties negatief beïnvloeden.

Hoe het Scheidingsplatform jou kan helpen

Juridische en fiscale ondersteuning

Bij het Scheidingsplatform aangesloten Register Scheidingsadviseurs en ondernemersadviseurs begrijpen als geen ander dat het belangrijk is om de partnerrelatie op een goede manier af te ronden en financiële rust te creëren voor de toekomst. Ons doel is om op maat gemaakte en werkbare oplossingen te bieden die passen bij de unieke situatie van alle betrokkenen. We zorgen ervoor dat alles juridisch en fiscaal correct is, zodat je met vertrouwen het scheidingsproces kunt doorstaan en haalbare afspraken worden gemaakt.

Maatwerk

Onze focus ligt op maatwerk en het menselijke aspect van de scheiding. We weten dat duurzame afspraken belangrijk zijn, vooral als er kinderen bij betrokken zijn. Daarom besteden we speciale aandacht aan het creëren van een haalbare, toekomstgerichte ouderschapsregeling die het welzijn van de kinderen voor op stelt.

Een nieuw perspectief

Het Scheidingsplatform faciliteert een platform waar iedereen die uit elkaar wil gaan of al is gescheiden, rust, structuur en houvast kan vinden.

Onze belofte aan jou is dat we je een nieuw perspectief bieden na de scheiding. Onze deskundige begeleiding zal helpen om al deze zaken goed te overzien en de juiste keuzes te maken.

Neem contact met ons op

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe het Scheidingsplatform jou kan helpen bij deze uitdagende fase in je leven. Samen kunnen we werken aan een solide basis voor een hoopvolle toekomst.