Aan het woord: Terence Carter, oprichter van Mego Mobility en Swell Electric

MEGO MOBILITY

Mego Mobility brengt mensen compact en elektrisch de stad in. Gestart met het deelconcept de Klushub: een deelsysteem bestaande uit overstaplocaties rondom de stad, waar licht elektrische klusvoertuigen per dagdeel kunnen worden gehuurd. Mego Mobility werkt nu ook met bv Amnesty en stelt haar duurzame vervoersoplossing aan beschikbaar aan wie wil. De dienstverlening is nu beschikbaar in Amsterdam en Rotterdam.
Mego-Mobility ondersteunt op deze manier bedrijven, gemeenten maar ook dagjesmensen om de stad te vergroenen en CO2-uitstoot te reduceren. Mego’s licht elektrische voertuigen zijn de oplossing om compact en duurzaam de stad in te rijden.

SWELL ELECTRIC

Swell Electric is een draadloze oplader voor licht elektrische voertuigen. Je parkeert je scooter, (bak) fiets of ander klein elektrisch voertuig boven de in de grond geïntegreerde lader en het opladen kan starten. Zonder kabels.
Missie van Swell is het ondersteunen van steden in hun ambitie om autovrij te worden door het ontwikkelen van multi-operationele draadloze oplaadinfrastructuur voor licht elektrische voertuigen.

Video

Milestones van belangrijke momenten in het bedrijf van Terence

De vragen van Terence beantwoord

Ondernemer omdat…

Ik mij graag bezig wil houden met verschillende aspecten van een bedrijf. Ik ben opgeleid als Industrieel Ontwerper, maar wil niet alleen bezig zijn met productontwikkeling. Nu werk ik de ene dag aan elektronica, heb ik meetings met partners en gemeenten en kan ik daarna werken aan ons nieuwe product.

Het grootste voordeel van ondernemer zijn is

Dit is een lastige; want het is het grootste voordeel, maar kan ook een valkuil zijn. Voor mij is het grootste voordeel dat er geen baas is aan wie je verantwoording hoeft af te leggen. Maar ondernemen vergt ook veel discipline om elke dag aan de slag te gaan. Hier kan je soms in doordraaien doordat je niet stopt.

Het grootste leermoment

Het belang van communicatie binnen een team. Soms lijken dingen vanzelfsprekend die dat niet zijn voor de ander. Continu met elkaar blijven praten is dus erg belangrijk.

De grootste tegenvaller

Het beleid van sommige gemeenten en de grote segmentatie binnen de gemeente zelf. Vaak is de gemeente een stakeholder binnen ons model en hierdoor lopen we soms tegen een muur, terwijl onze ambities volledig in lijn zijn met die van de gemeenten.

Ik overwon…

Door veel presentaties en pitches te geven ben ik een stuk comfortabeler geworden om voor een grote groep mensen te spreken.

En toen wist ik dat het goed ging komen…

Elke dag brengt nieuwe uitdagingen, maar bereiken we ook nieuwe milestones. We zijn dus nog steeds op weg maar zitten op het juiste spoor!

Mijn droom is..

Bijdragen aan de realisatie van groene, duurzame en toegankelijke steden door de implementatie van onze hub oplossingen!