Een eigen pensioenpotje bij Brand New Day

Weet jij hoe je pensioen ervoor staat? Ontdek het nu en start direct met bouwen aan een goed (extra) pensioen bij Brand New Day.

Een persoonlijk pensioenpotje waar niemand aan kan komen.

Mogelijk veel belastingvoordeel.

Storten wat je wilt (maximaal je jaarruimte).

Groeifasen van een bedrijf

Waarom een extra pensioenpotje?

Er is een goede kans dat je inkomen afneemt als je straks stopt met werken. Veel ondernemers bouwen namelijk niet genoeg pensioen op. Maar er is wat aan te doen. Door nu een pensioenrekening te openen, voorkom je dat je later moet rondkomen van een te klein pensioen. En het levert vaak ook nog eens een mooi belastingvoordeel op.

Wat kan ik doen?

Bij Brand New Day kun je zowel sparen als beleggen voor je pensioen. Dat werkt zo.

Sparen

Met een pensioenrekening-sparen spaar je voor later. Klinkt simpel, is dat ook. Het werkt net als een ‘gewone’ spaarrekening met als grote verschil dat je niet aan je gespaarde geld kunt komen tot je met pensioen gaat. Het grote voordeel van deze rekening is dat je in aanmerking komt voor een heel fijn belastingvoordeel.

Beleggen

Beleggen voor je pensioen werkt net iets anders dan sparen. Je legt geld in op een rekening en het geld wordt belegd op basis van een door jou gekozen risicoprofiel. Er is een (goede) kans dat dit meer oplevert dan sparen, zeker als de horizon lang genoeg is. Maar het is geen garantie. Je loopt dus meer risico dan bij een pensioenrekening-sparen en je inleg kan minder waard worden. Daarbij kom je ook bij deze rekening wel in aanmerking voor belastingvoordeel.

Belastingvoordeel?

Van iedere storting die je op een pensioenrekening doet, krijg je bij je belastingaangifte een flink deel terug. Daarnaast hoef je nooit vermogensbelasting te betalen over een pensioenpotje.

Spelregels

In ruil daarvoor hanteert de Belastingdienst wel wat spelregels.

Voordelen

Een deel van wat je op de rekening stort, krijg je weer terug​ bij je belastingaangifte.

Je betaalt geen vermogensbelasting over het geld op de rekening.

Tijdens je pensioen betaal je minder inkomstenbelasting​.

Nadelen

Je kunt het geld niet zomaar opnemen​.

Er is een maximum bedrag (jaarruimte) dat je per jaar mag storten​.

Op je AOW leeftijd koop je een lijfrente-uitkering aan, hierover betaal je inkomstenbelasting​.

Zelf bouwen aan een eigen pensioenpot?

Plan een vrijblijvende belafspraak in met een expert van Brand New Day. Je betaalt vanzelfsprekend geen kosten voor dit eerste gesprek en zit nergens aan vast.

Direct zelf aan de slag

Geen interesse in een belafspraak, maar direct zelf aan de slag? Dat kan ook! Open dan zelf uw pensioenrekening bij Brand New Day.

Over Brand New Day

Brand New Day is een online pensioenbank die mensen helpt met het opbouwen van een (extra) pensioenpotje. Onze klanten sparen en beleggen om een buffer op te bouwen voor een aanvullend pensioen, de studie van een kind, een hypotheekaflossing of welk doel dan ook. We beleggen op een wetenschappelijke manier, want met serieus geld moet je niet spelen. Brand New Day onderscheidt zich door klanten op de eerste plaats te zetten, met scherpe tarieven en slimme oplossingen. Brand New Day bestaat sinds 2010 en inmiddels beheren we ruim € 6 miljard voor meer dan 300.000 klanten.