Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven vergelijken

Verzekeringen

Zal ik je wat eerlijk vertellen? Bij het afsluiten van verzekeringen zie ik vaak door de bomen het bos niet meer. Eigenlijk moet je alle kleine lettertjes lezen, de polisvoorwaarden uitpluizen en aan hand daarvan bekijken wat het beste bij jouw situatie past. En omdat jouw situatie en die van je bedrijf verandert, moet je dat eigenlijk regelmatig controleren. Prijs is één ding maar de verschillende voorwaarden en voordelen zijn zeker zo belangrijk. Daarom dit artikel over het vergelijken van aansprakelijkheidsverzekeringen voor bedrijven.

Hoe vergelijk ik aansprakelijkheidsverzekeringen voor bedrijven?

Als je een bedrijf hebt of er een bedrijf wil starten, denk je aan wat voor winst het je kan opleveren. Je bent gefocust op de omzet en op de kosten. Maar heb je al nagedacht over de risico’s?

Welke risico’s loop je als ondernemer?

Bij het hebben van een bedrijf komen risico’s kijken. Risico’s die je niet altijd kunt vermijden. Toch helpt het als je je bewust bent van de risico’s. En natuurlijk wat je doet met de risico’s. Sommige kun en wil je zelf dragen, maar sommige ook niet. Die kun je verzekeren of ervoor sparen. Het risico dat je met sparen loopt, os dat je al snel het geld voor iets anders gebruikt wanneer je het nodig hebt. Een ander risico is dat er iets gebeurt waarvan het schadebedrag groter is dan het gespaarde bedrag.

Een van de belangrijkste risico’s die je loopt als je een bedrijf hebt, is dat je niet meer kunt werken. Bedenk daarom goed hoe lang je zonder het inkomen uit je bedrijf kunt. En wat je elke maand echt nodig hebt.

Zonder klanten heb je geen onderneming. Dat betekent dus dat je afhankelijk bent van je klanten. Dat zorgt weer voor nieuwe risico’s zoals een factuur die niet betaald wordt of een klant die ontevreden is. Denk bijvoorbeeld na of een rechtsbijstandverzekering handig is. Maar denk ook goed na over een aansprakelijkheids¬verzekering voor bedrijven. Die heb je nodig als je schade bij of aan een klant maakt. Of als dat bijvoorbeeld gebeurt door een van de producten die je levert. Ben je zzp’er? Bereken dan hier direct jouw premie om vervolgens de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

Wat kost een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor een ZZP-er? Klik hier.

Welke aansprakelijkheidsverzekering past bij mijn bedrijf?

Bijna elke verzekeraar heeft wel een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Maar er zijn meer aansprakelijkheids¬verzekeringen. Begin daarom met de keuze voor de juiste verzekering. Voor je bedrijf zijn er 3 verschillende aansprakelijkheids¬verzekeringen:

  • een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven
  • een beroepsaansprakelijkheidsverzekering
  • een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven

Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven is voor schade aan spullen van anderen. Of voor schade aan anderen zelf, letselschade dus. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren door een van je producten, maar ook doordat iemand struikelt over de mat bij de deur van je winkel.

Lees hier meer over de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is er voor schade die alleen bestaat uit geld, zuivere vermogensschade. Dat is schade die ontstaat als je bijvoorbeeld een verkeerd advies geeft. Stel dat je iemand helpt met het invullen van een belastingaangifte en je maakt daarin een fout. Dat kan een klant veel geld kosten. Voor deze fouten – beroepsfouten – is een beroepsaansprakelijkheids-verzekering.

CTA Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering

Een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering heb je nodig als je bestuurder bent van een bedrijf, vereniging of stichting. Hiermee is schade verzekerd als je besluiten of die van een andere bestuurder verkeerd uitpakken.

CTA Bestuurdersaansprakelijjheidsverzekering

Een keuze maken

Maar hoe kies je nu de verzekering die bij je past? Begin altijd met het in kaart brengen van je risico’s. En vooral de risico’s die je wil verzekeren. Dat is dan ook je startpunt: zijn die risico’s te verzekeren en zo ja, bij wie dan? Kom je er zelf niet uit? Vraag dan een adviseur om je te helpen. Die kan ook voor je vergelijken of het bijvoorbeeld zinvol is om meerdere verzekeringen bij dezelfde verzekeraar af te sluiten. Omdat ze dan beter aansluiten en vaak zelfs goedkoper zijn.

Tips om de aansprakelijkheidsverzekering bedrijven te vergelijken

Ga je een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven vergelijken? Let dan op de volgende dingen:

  • Begin met de risico’s en bepaal welke je wil verzekeren.
  • Hou bij het vergelijken rekening met de keuzes die je zelf kunt maken, bijvoorbeeld hoe hoog het verzekerd bedrag is. Soms stelt een opdrachtgever daar eisen aan.
  • Heb je voldoende aan een aansprakelijkheids¬verzekering voor bedrijven? Of geef je bijvoorbeeld ook advies en heb je ook een beroepsaansprakelijkheidsverzekering nodig?
  • Het vergelijken van het aanbod kan soms lastig zijn. Kom je er met deze tips nog niet uit? Vraag dan hulp bij een ervaren adviseur.

Dit artikel delen:

Lees meer:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan