AOV: een vangnet tot je pensioen

Verzekeringen

Uit een recente enquête van het Tulpenfonds blijkt dat de meeste ZZP’ers het liefst tot pensioenleeftijd een vangnet willen hebben. Daarnaast geeft het merendeel aan geen risico te willen lopen, de manier waarop maakt verder niet uit, als er maar inkomenszekerheid is.
Hoe groot is de kans dat je tijdelijk arbeidsongeschikt raakt?

25% van werkend Nederland wordt een keer in zijn/haar looptijd langdurig ziek (90 dagen of langer). De meeste mensen raken tijdelijk arbeidsongeschikt. Het grootste deel van de gevallen is binnen 5 jaar weer hersteld. Een vangnet met een kortere looptijd is dus in de meeste gevallen al een goede fijne oplossing.

Redenen waarom het overgrote merendeel van de zelfstandigen niet verzeker is tegen arbeidsongeschiktheid

De kans om voor langere tijd arbeidsongeschikt te worden, is dus best groot. Desondanks is maar liefst 80% van de zelfstandigen niet verzekerd voor arbeidsongeschiktheid en dat heeft een aantal redenen, o.a.:

  • Een AOV wordt als duur en complex ervaren;
  • Een groot deel van de zzp’ers werkt niet fulltime zelfstandig, maar doet het bijvoorbeeld ernaast. Hier zijn maar weinig passende oplossingen voor;
  • Veel zzp’ers zijn zich er niet van bewust dat ze dit zouden moeten regelen.

De mogelijkheden om je te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid

Verzekeren met een reguliere AOV

Wanneer je een reguliere AOV afsluit bij een grote verzekeraar ben je goed gedekt. Daarbij moet je door een medische check komen en kun je daardoor afgewezen worden. Heb je een risicovol beroep? Dan is de premie doorgaans hoger en staan er extra voorwaarden in de kleine lettertjes.

Deelnemen aan een Crowdsurance

Met een crowdsurance heb je inkomenszekerheid voor de eerste 2 jaar. Je kunt deze samenstellen naar jouw inkomenssituatie. Daarnaast is een crowdsurance makkelijk af te sluiten en ook weer op te zeggen. Wel zo flexibel! En dat tegen betaalbare premies.

Crowdsurance/broodfonds combineren met een AOV met 2 jaar wachttijd

Om kosten te besparen, maar toch een volledige dekking te hebben kun je een Crowdsurance of broodfonds combineren met een AOV. Zo kun je de eerste 2 jaar uitval dekken met een Crowdsurance en een AOV afsluiten met een langere eigenrisico periode om de kosten daarvan te drukken. Je zit dan wel met dubbele administratie en aansluitkosten.

Tulpenfonds AOV tot pensioen

Het Tulpenfonds biedt een AOV tot pensioen aan. Een oplossing die je op maat kunt samenstellen en die je snel en laagdrempelig online kunt afsluiten. Deze oplossing is ook opgebouwd uit een Crowdsurance en een verzekering, maar wordt als 1 product aangeboden, zodat je er zelf niks van merkt. Makkelijk en op maat je inkomenszekerheid tot pensioen geregeld!

Dit artikel delen:

Lees meer:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan